Kom frit frem, Mette

claes theilgaard claes kirkeby theilgaard mette frederiksen

Claes Kirkeby Theilgaard,

04/08/2020

Den seneste tid er det kommet frem, at hverken Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut eller NOST, Danmarks samlede kriseberedskab, anbefalede en nedlukning for at begrænse coronaudbruddet.

På det stort anlagte pressemøde den 11. marts påstod Mette Frederiksen ellers, at det netop var myndighedernes anbefaling at lukke landet ned.

I dagene efter pressemødet brugte den socialdemokratiske statsminister denne påstand til at få vidtgående hastelovgivning stemt igennem i Folketinget.

Siden afsløringerne er Mette Frederiksen gået i flyverskjul. Og hun gemmer sig stadig.

Det står altså stadig uklart, hvilken - hvis nogen overhovedet - der anbefalede statsministeren at lukke landet ned.

Men helt ærligt: tror Mette Frederiksen bare, at vi glemmer hendes løgn, hvis hun gemmer sig længe nok? Det kan i hvert fald godt virke som om, at hun håber på at løbe fra ansvaret ved at holde sig skjult.

Corona-nedlukningen har medført de mest vidtgående indgreb i vores liv siden 2. verdenskrig. Hverdagen er blevet vendt på hovedet, vores frihed er blevet taget fra os, gamle som unge har været isolerede, og mange har mistet hele deres livsværk i konkurser.

Derfor har vi selvfølgelig krav på at vide, hvorfor landet lukkede ned. Alligevel har det endnu ikke været til at få statsministeren i tale.

Kære Mette Frederiksen: forlad nu dit flyverskjul og giv danskerne den forklaring, du skylder os.

Dette er en leder skrevet af 180Graders chefredaktør. 180Grader er en borgerlig-liberal netavis, og det kommer til udtryk i lederne. Vi skelner skarpt mellem vores frie, uafhængige journalistik og vores opinionsstof, herunder ledere.

Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage til debatten på 180Grader her.