Skal vi bytte plads?

180Grader Debat,

26/01/2021

Indlægget er skrevet af Lene Tholstorf.

Det er spændende at følge politik i disse dage. Især fordi ingen rigtig ved, hvilke målinger der er valide og hvilke, der er langt fra målet. 

Som udenforstående borger kan man synes hvad man vil om hvem man vil, og Borgen har et bredt udvalg af personligheder, fra den ene yderlighed og til den anden. Dog er der én ting, som langt de fleste politikere har tilfælles, på tværs af partier: De har aldrig haft et ordentligt arbejde. 

Meget få af dem har nogensinde prøvet noget som helst andet end den politiske scene, som de lystigt har boltret sig på i årevis, og kender hinanden på kryds og tværs fra. Det undrer jeg mig over. Jeg er barnløs, og rådgiver ikke folk om børneopdragelse. Mine to gode venner er begge mekanikere, jeg rådgiver ikke dem om at reparere motorer. 

Men ting kan jo læres. Vi ved fra adskillige episoder, at det er muligt for folketingsmedlemmer at søge orlov - og få det. Så hvorfor ikke benytte den mulighed? 

Hvis man nu opdeler de 179 folketingsmedlemmer i f.eks. 4 lige store grupper. Én gruppe ad gangen får tre måneder væk fra Borgen, til at deltage i det samfund, de er ansvarlige for at lede. De kunne f.eks. komme i praktik som SOSU-hjælpere, lærer-vikarer på en folkeskole i socialt udsatte områder, kassemedarbejdere, renovationsmedarbejder osv. Naturligvis til den løn, vi andre går for. Og så kunne man jo tage det resterende beløb og give det f.eks. Mændenes Hjem, Reden, Julemærkehjemmet, Naturfredningsforeningen eller andre trængende organisationer. Bare tre måneder.

Da min mor arbejdede i det hedengangne Otis Elevator, blev alle nyansatte ledere sat til at slæbe kabler og gå til hånde på lageret, for ellers vidste de jo ikke, hvad de forskellige områder af firmaet gik ud på. En spændende tanke, vil mange nok mene. Men næppe noget en politiker har tid til. Mulighed for. Eller sandsynligvis lyst til, når det kommer til stykket.


Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.