Politi indfører opholdsforbud på del af Christiania

I 14 timer af døgnet må man ikke opholde sig i Pusher Street og Green Light District den næste uge.
På grund af for mange mennesker har politiet valgt at indføre et midlertidigt opholdsforbud på Christiania. (Arkivfoto)
På grund af for mange mennesker har politiet valgt at indføre et midlertidigt opholdsforbud på Christiania. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

07/01/2021

Københavns Politi indfører torsdag et midlertidigt opholdsforbud i en del af Christiania i København.

Forbuddet indføres som led i indsatsen mod coronavirus - særligt for at bekæmpe den mere smitsomme, britiske virusvariant.

Det oplyser Københavns Politi torsdag i en pressemeddelelse.

Forbuddet gælder Pusher Street og Green Light District, hvor politiet har kunnet konstatere mange mennesker i nogen tid.

Opholdsforbuddet gælder dog ikke hele døgnet. Det træder i kraft torsdag klokken 12 og frem til midnat. Og så vil det gælde alle dage frem til 13. januar i tidsrummet klokken 10 til midnat.

Perioden kan forlænges, hvis politiet skønner det nødvendigt.

- Konkret har vi i flere dage set mange grupper af personer, som har opholdt sig i området på samme tid. Det har betydet, at der samlet set har befundet sig mange mennesker på stedet uden at dette på forhånd var planlagt.

- Derfor har Københavns Politi samlet set vurderet, at mindre indgribende foranstaltninger ikke er tilstrækkelige i den nuværende situation, skriver politiet.

Opholdsforbuddet betyder, at man ikke må være i det pågældende område mellem klokken 10 og 24. Almindelig færden - herunder gå- og løbeture samt hundeluftning - er dog fortsat tilladt.

Overtræder man opholdsforbuddet, står man til at skulle betale en bøde på 2500 kroner.

Forbuddet er nedlagt efter en god dialog med Fonden Fristaden Christiania, oplyser politiet.

Det skal ses i lyset af de skærpede restriktioner for at begrænse smittespredningen med coronavirus. Fra onsdag blev forsamlingsforbuddet sænket til fem personer mod før maksimalt ti personer.

Desuden anbefaler sundhedsmyndighederne, at man nu holder mindst to meters afstand til andre, når man færdes i det offentlige rum.

Kilde: /ritzau/