Peter Madsen dømt for at tage psykolog som gidsel under flugt

Peter Madsen accepterer dom på fængsel i et år og ni måneder for fangeflugt.
Livstidsfangen Peter Madsen køres i den sorte varevogn væk efter tirsdagens retsmøde i Glostrup. Madsen blev dømt for at være flygtet fra Herstedvester Fængsel og for at tage en psykolog som gidsel i forbindelse med flugten.
Livstidsfangen Peter Madsen køres i den sorte varevogn væk efter tirsdagens retsmøde i Glostrup. Madsen blev dømt for at være flygtet fra Herstedvester Fængsel og for at tage en psykolog som gidsel i forbindelse med flugten.

180Graders Redaktion,

11/02/2021

Livstidsfangen Peter Madsen er tirsdag ved Retten i Glostrup blevet idømt fængsel i et år og ni måneder for at flygte fra Herstedvester Fængsel.

Ved flugten holdt han en fængselspsykolog som gidsel, truede fængselsbetjente, forsøgte at kapre en bil og truede flere politifolk.

- Det er ualmindelig groft, hvad du har udsat andre mennesker for, og det er en ualmindelig grov overtrædelse, du har begået ved denne fangeflugt, lyder det fra dommer Martin Broms i forbindelse med domsafsigelsen.

Peter Madsen erkendte ved tirsdagens retsmøde sig skyldig i at planlægge og udføre sin flugt. Den foregik 20. oktober fra Herstedvester Fængsel i Albertslund.

Madsen var kun på fri fod i få minutter, inden politiet anholdt ham. Dog gik der et par timer, inden Madsen kunne køres væk fra stedet. Han var nemlig iført en bombeattrap, og politiet skulle først sikre, at der ikke var fare på færde.

Peter Madsen valgte efter tirsdagens domsafsigelse at acceptere rettens dom.

Anklager Rasmus Kim Petersen havde krævet en lidt strengere straf, nemlig to til to et halvt års fængsel. Forsvarer Anders Larsen mente, at en straf på halvandet års fængsel ville være passende.

Dommer Martin Broms valgte at lægge straffen i et leje mellem de to påstande. Han anførte, at den eneste formildende omstændighed i sagen var, at Madsen havde handlet på egen hånd.

Navnlig Madsens fremgangsmåde, hvor først en psykolog og siden en tilfældig borger i en varebil blev truet med en gipsefterligning af en Beretta 92-pistol, blev fremhævet.

Madsen har under sagen oplyst, at pistolen var fremstillet af produktet Ceramix, som han fik adgang til i fængslets værksted.

- Du tog psykologen som gidsel, og da du kom ud, forsøgte du at tage endnu et gidsel. Undervejs udsætter du flere fængelsansatte og politifolk samt en civil borger for en reel frygt for at blive slået ihjel, lød det fra dommer Martin Broms.

Ud over fængselsstraffen skal Peter Madsen betale 19.672 kroner og 50 øre i erstatning til den fængselspsykolog, han holdt som gidsel i forbindelse med flugten.

Peter Madsen sagde afsluttende inden dommen, at han selv syntes, at den erstatning var alt for lav. Han sagde også, at han mente, at de øvrige ofre, som var blevet truet af ham, burde have en erstatning.

Kilde: /ritzau/