Ni er anholdt efter demonstrationer i Aalborg og København

Gruppen "Men in Black" afholdt lørdag demoer i Aalborg og København. I alt er ni personer anholdt.
Der blev lørdag aften demonstreret på Rådhuspladsen i København.
Der blev lørdag aften demonstreret på Rådhuspladsen i København.

180Graders Redaktion,

10/01/2021

Lørdag aften er ni personer anholdt ved to demonstrationer i Aalborg og København.

Det er gruppen "Men in Black", som står bag demonstrationerne. Ifølge gruppens Facebook-side kæmper gruppen for frihed.

Demonstrationen er angiveligt en protest mod de restriktioner, der er indført for at dæmme op for coronapandemien.

Ved demonstrationen i Aalborg er fem personer blevet anholdt, og yderligere en er blevet sigtet for brud på fyrværkeriloven.

Politiet skønner, at 50-65 personer deltog i demoen, som fandt sted fra klokken 17.30 til 19.

Vicepolitiinspektør Sune Myrup fortæller, at nogle af demonstranterne kort efter demoens start begyndte at brænde romerlys af og afveg fra den oplyste rute.

- Så skrider vi ind med det samme, og det har en god effekt. Resten af demonstrationen forløber med nogenlunde orden, siger han i meddelelsen.

En demonstration arrangeret af gruppen har lørdag aften også fundet sted i København. Her er fire personer blevet anholdt.

En er anholdt for brud på fyrværkeriloven, to for vold mod tjenestemand, og den sidste er anholdt for ikke at efterleve politiets ordre.

Demonstrationen startede klokken 18.30 på Rådhuspladsen, hvor der ifølge vicepolitiinspektør Rasmus Schultz var 200-250 personer samlet.

Her blev der holdt taler, inden at demonstranterne begyndte at bevæge sig ned ad først Strøget og bagefter H.C. Andersens Boulevard. Her blev de trængt tilbage til Rådhuspladsen af politiet.

Demonstrationen blev opløst en times tid senere, men de næste par timer var der fortsat demonstranter i gadebilledet flere steder i byen.

De gik blandt andet på Nørrebrogade. Omkring klokken 22.15 fortæller Rasmus Schultz dog, at der igen er ro på i byen, og at der har været det en halv times tid.

- Vi kører rundt og sikrer, at der ikke er flere tilbage rundt omkring, siger han.

Kilde: /ritzau/