Defekt batteri satte ild til lade øst for Aabenraa

Fyrværkeri har nytårsaften givet flere småbrande. I Barsmark i Sønderjylland gik der ild i en lade.
Der affyres krudt nytårsaften - blandt andet i København.
Der affyres krudt nytårsaften - blandt andet i København.

180Graders Redaktion,

01/01/2021

Det nye år er officielt skudt i gang, og mange steder er nytårskrudtet fundet frem.

Lidt efter midnat natten til nytårsdag melder mange af landets politikredse om en forholdsvis rolig aften og nat indtil videre.

Ved Barsmark øst for Aabenraa var der dog en brand, da et defekt fyrværkeri-batteri satte ild til en lade.

- På ukendt vis blev batteriet antændt og skød i retning mod laden, skrev Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter før midnat.

Branden, der blev anmeldt klokken 20.46, blev dog slukket efter kort tid af beboeren. Ingen kom til skade, melder politiet.

I samme politikreds advarer politiet om, at man ikke skal affyre fyrværkeri for tæt på huse med stråtag. Det sker efter anmeldelser fra bekymrede borgere.

- Det har vi fået blandt andet i Esbjerg by og i Blåvand, sagde vagtchef Erik Lindhardt fra Syd- og Sønderjyllands Politi før midnat.

Sikkerhedsafstanden til stråtækte huse er på 200 meter for raketter og 100 meter for andet fyrværkeri.

I landets næststørste by, Aarhus, lyder meldingen fra vagtchef ved Østjyllands Politi Lars Bisgaard også, at der indtil videre er roligt.

- Vi har en enkelt anholdt for noget gadeuorden. Han var fuld og teede sig tosset i Midtbyen i Aarhus.

- Men i forhold til fyrværkeri og overholdelse af coronarestriktioner, så er det gået fantastisk indtil videre.

- Der er mange der ringer ind om, at der bliver fyret meget fyrværkeri af. Men det er forventeligt, og der bliver ikke fyret mere af end tidligere i år, siger vagtchefen efter midnat.

I København er to yngre mænd blevet anholdt for at kaste ulovlige kanonslag mod en menneskemængde. Men ellers er der roligt i hovedstaden.

På Rådhuspladsen samles mange normalt, men i år er pladsen spærret af.

- Der er mennesker derinde, men de overholder de her afstande, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, og er i meget små grupper, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jesper Bangsgaard kort efter midnat.

Omkring midnat meldte politikredsen om lidt for mange mennesker omkring Tivoli. Grupperne blev dog hurtigt brudt op, siger Jesper Bangsgaard. Politiet anbefaler, at man ikke søger mod Tivoli.

Kilde: /ritzau/