Fattig kommune udbetaler gigantlønninger til sine medarbejdere – og påberåber sig at være landets billigste

På Lolland er lysten til at tale om sit lønniveau langt fra udtalt.

Lars Bjørknæs,

23/04/2021

Når talen falder på Lolland Kommune, er et fast tilbagevendende tema det ry, området opbyggede i forbindelse med tv-serier som ”På røven i Nakskov”. Her blev en række store sociale problemer udstillet blandt indbyggerne, ligesom Lolland heller ikke nødvendigvis blev fremstillet på en positiv måde.

Men som vi tidligere på ugen kunne offentliggøre på 180grader.dk, så er det langt fra alle dele af øsamfundet, som har behov for at vende hver en krone. Tvært i mod tjener toppen hos Lolland Kommune ikke kun langt over 1 million kroner om året, men antallet af medarbejdere i 2020 med en løn over millionen, er væsentligt over hvad eksempelvis nabokommunen Guldborgsund kan fremvise.

Således viser aktindsigter at mens Lolland Kommune i 2020 havde 16 embedsmænd, der inklusiv pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren og eventuelle bonusser tjente over 1 million kroner, var antallet kun 10 i Guldborgsund.


Lolland : Vi er Danmarks billigste til administration og ledelse

Derfor var det ikke kun kommunaldirektøren i Lolland Kommune, der i 2020 havde en samlet indtjening på 1.916.831 kroner, hvis aflønning måtte anses for at være iøjnefaldende. Det drejede sig eksempelvis også om Sektorchefen for Strategi og direktionssekretariatet, hvis samlede aflønning sidste år lød på 1.019.576 kroner.

På 180grader.dk har vi spurgt Lolland Kommune, hvorfor lønniveauet er så højt i kommunen, som det tilsyneladende er. På samme måde som vi også har spurgt, hvorfor man fra kommunens side udbetaler flere millionlønninger, end hvad der ses i en nabokommune som Guldborgsund.

Fra Lolland Kommunes kommunikationsafdeling lyder det i en kortfattet email, at man ikke har nogle kommentarer til sit lønniveau. Men ønsker alene at henvise til en undersøgelse udarbejdet af Ritzau fra sidste år, hvor nyhedsbureauets journalister vurderede, at Lolland Kommune var landets billigste i forhold til administration og ledelse.