Kina har hundredtusindvis af liv på samvittigheden. Nu er tiden inde til, at de betaler regningen

Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix

180Grader Debat,

08/05/2020

Af Lucas Huerta-Murillo Grau, Næstved

En ny undersøgelse af Southamptons Universitet påstår, at udbruddet af coronavirusset kunne have været drastisk reduceret - med op mod 95%, hvis Kina havde reagerede tre uger tidligere, og det kunne de godt, da der er bevis for, at kineserne allerede var bekendt med udbruddet en hel måned tidligere, end de indrømmer.

Fem procent af 3.520.000 er 176.000, som ville have været antal smittede globalt. Fem procent af 243.000 er 12.150, som ville være antal døde i hele verden. Dette er lidt over, hvor mange der døde af Ebola. Tal, som ser små ud nu fra vores katastrofiske tilstand.

I stedet for at beskytte befolkningen fra deres egen ‘folkerepublik’, valgte Kinas Kommunistiske Parti at dæmpe, censurere og i nogle tilfælde som med Li Wenliang, at anholde dem, og bagefter lade dem dø af virusset.

Men der findes ikke forargelse i medierne, der findes kun hyldest til Kina og deres fantastiske genopretning og humanitære aktioner. I stedet for at holde den kinesiske stat ansvarlig for deres inhumane og dødbringende behandling af deres befolkning, vises de som eksemplariske rollemodeller på, hvordan resten af verdenen skal håndtere krisen.

Sådan som det står nu, er der kun en som tør at stå fast mod kommunisme, og det er selvfølgelig præsident Trump. I sin tid som præsident har han taget ansvar for sine forpligtelser om at sætte Kina på plads, som vi så i forbindelse med handelskrigen, hvor USA markerede sin dominans med en aftale, der øger amerikanske importer og strammer lovgivningen på forfalskning og tyveri af forretningshemmeligheder. Desuden beholder USA tariffer på 25% på $250 mia. og på 7.5% på $125 mia. af kinesisk import. Trump truer nu med at lægge endnu flere tariffer på Kinesisk import som gengæld for deres grove uagtsomhed under covid-19. 

Men han står alene i kampen.

Mange demokrater i USA fortsætter med at angribe Trump som sædvanligt, uden at prøve at samarbejde med regeringen for at kunne løse situationen på bedste vis. Connecticuts demokratiske senator Chris Murphy siger, at Amerika ikke er i denne situation i dag på grund af Kina, men på grund af Trump. Det forrige er nu blevet til demokraternes narrativ med folk som New Yorks guvernør Andrew Cuomo, som gentager dette i hans daglige ‘primetime’. Det er sådan nogle narrativer, som er sød musik i Kinas ører, da det tager fokusset væk fra deres rolle i krisen. 

På den internationale scene, har EU været kujonagtig i alle henseender i lang tid, og dette ser ikke ud som om, at det kommer til at ændre sig. EU har bøjet sig for globalistiske interesser i lang tid, og flere medlemsstaters regeringer har haft et dårligt forhold til Amerika i de sidste par år. 

Pedro Sánchez, Spaniens social-kommunistiske regerings premierminister, har udtalt sin støtte for Maduros diktatur i Venezuela, som sætter landet i direkte modsætning til USA, og har ført til forvrængede diplomatiske relationer mellem landene. Derudover er det klart, at nogle regeringer i Europa skyder skylden på Kina, f.eks. de spanske og italienske regeringer, som kommer til at betale for deres forbrydelser ved stemmesedlen.

Selvom Europa har været en af de hårdest ramte områder i verden, er der ikke en konsensus om Kinas skyld i udbredelsen af pandemien og dermed økonomiske sanktioner mod landet. Europa har valgt at forlade dens gamle allierede “på den anden side af dammen”, som englænderne siger. 

Man kunne håbe, at Storbritannien måske ville støtte op om USA og Trump imod Kina, i betragtning af deres nye konservative regering, men på trods af at Storbritannien holder sig på afstand til EU og dens globalisme, har de kun bedt Kina om „at være åben og gennemsigtig om, hvad de har lånt, deres mangler, men også deres succeser” i forhold til udbruddet. 

Der findes ingen stor international interesse i at finde ud af, hvor stor en rolle Kina har spillet i døden af mindst en kvart million mennesker og stadig flere i den nære fremtid.

Grundlæggende er jeg dog uenig. Selvfølgelig skal det ikke have forrang over for selve inddæmningen af coronavirusset, men der skal være et langt større fokus på at undersøge det og derefter vurdere, hvor alvorlige følgevirkningerne skal være. 

Kina skal stå til ansvar nu, og Vesten skal tvinge dem. Dette handler ikke kun om den nuværende krise, det handler også om at forsvare de friheder, som vi nyder godt af og tager for givet. I alt for lang tid har Kina haft det for let på grund af deres økonomiske magt, men det må stoppe nu. 

Kinas Kommunistiske Parti har fået frikort efter frikort for deres massive krænkelser af menneskerettigheder siden Folkerepublikken blev indført i 1949. Det er vigtigt at huske, at der tales om den samme regering, som dræbte alt mellem 40 til 60 mio. af deres egne i en hungersnød forårsaget af dens forfølgelse af kommunisme.

En verden med Kina i toppen, er noget jeg og alle andre frie mennesker burde frygte. Den kinesiske befolkning er en af de mest undertrykte og overvågede i hele verden. Hvis Danmark med rette går amok over nogle kameraer i offentlige områder, så må vi forberede os på, hvad en kinesisk domineret verden vil betyde. 

Kina skylder menneskeheden utallige menneskeliv. Fædre, mødre, søstre, brødre, venner, uskyldige mennesker, 250 tusind af dem er ikke længere med os på grund af den kinesiske regerings selviske beslutninger. 

Den gæld partiet nu har til dets stakkels borgere og resten af verden er kæmpe, og det er på tide, at vi tager os sammen og tvinger Kina til at betale.

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.