Venstreorienteret superstjerne: Corona stammer fra et laboratorium i Wuhan

Udtalelserne fra Jon Stewart har i dén grad fået den venstreorienterede presse af op af stolene.
Jon Stewart (th) som vært på The Daily Show
Jon Stewart (th) som vært på The Daily Show

Lars Bjørknæs,

16. juni 2021

For mange venstreorienterede var Jon Stewart et fast dagligt holdepunkt, da han i perioden mellem 1998 og 2015 var vært på The Daily Show – et program der også blev vist på danske tv-stationer. Det for at være kendt for konsekvent at gå efter politikere på højrefløjen, mens han var anderledes påfaldende flink overfor venstreorienterede politikere som eksempelvis Barack Obama, der flere gange gæstede Stewart.

Men den ophøjede position Jon Stewart efterhånden har haft i årtier på venstrefløjen, risikerer i disse dage at falde fra hinanden. Det sker efter at han i går besøgte Stephen Colbert i The Late Show, hvor Jon Stewart mere end antydede, at han anser det for realistisk, at COVID-19 udsprang fra et laboratorium i Wuhan i Kina. Det på trods af den officielle forklaring fra de kinesiske myndigheder om, at sygdommen startede på et marked tæt på Wuhan Institute of Virology, hvor man netop forskede i coronalignende sygdomme.

Oven på udtalelserne er flere venstreorienterede medier gået til angreb på Jon Stewart, hvilket blandt andet drejer sig om Washington Post. Således skriver en af avisens journalister, Paul Waldman, i en klumme, at Stewarts udtalelser er en klassisk eksempel på, at berømtheder ikke er eksperter indenfor COVID-19. En vurdering fra Waldman der skal ses i sammenhæng med, at Washington Post den seneste tid har været nødsaget til at ændre på sin opfattelse af, at teorien om at corona startede i et laboratorium, var blevet afvist som en konspirationsteori udviklet af højrefløjen.

Nu lyder avisens officielle holdning, at der pludselig ikke længere er dokumentation for hverken den officielle kinesiske forklaring omkring udbruddet på et marked i Wuhan, eller at sygdommen blev udviklet på Wuhan Institute of Virology.