Socialdemokratiet før Grundlovsdag: VI står vagt om Grundloven – og har IKKE brudt den

Påstanden fra partitoppen kommer på trods af, at en række førende juridiske eksperter ellers har fastslået det modsatte.
Folketingets pressefoto af Jesper Petersen (S)
Folketingets pressefoto af Jesper Petersen (S)

Lars Bjørknæs,

04/06/2021

Sidste efterår var den helt varme politiske kartoffel, at minkerhvervet med hjælp fra politi, militær og andre offentlige myndigheder, med ét blev afskaffet. Det ved meget håndfaste midler, hvor man fra myndighedernes side ikke kun manglede lovhjemmel, men også i en række situationer fremkom med oplysninger overfor minkavlerne, som efterfølgende viste sig at være misledende.

En væsentlig udspringer af minksagen er, hvorvidt statsminister Mette Frederiksen brød Grundloven. En vurdering en række juridiske eksperter efterfølgende har vurderet har været tilfældet, men alligevel hylder Socialdemokratiet i morgen netop Grundloven. Det sker ved de traditionelle Grundlovsarrangementer, som bliver holdt landet over.

Men hos Socialdemokratiet mener man ikke, at der er noget påfaldende i fejringen af Grundlovsdag rundt om i partiforeningerne. For i en email til 180grader.dk oplyser Jesper Petersen, socialdemokratiets politiske ordfører, at man ikke har gjort noget galt :

- Regeringen har ikke brudt grundloven. Socialdemokratiet står som altid vagt om Grundloven og vores demokrati. At skabe sociale og samfundsmæssige fremskridt af demokratiets vej er centralt for hele Socialdemokratiets succesfulde historie. I år - som alle andre år - giver det rigtig god mening at fejre Grundloven og demokratiet, som vi plejer på grundlovsdag.