Peter Hummelgaard ansætter partifælle til 840.000 kroner i årsløn – som upartisk embedsmand

Endnu engang er en socialdemokrat blevet ansat som kommunikationsmedarbejder i et ministerium, og endnu engang er det til en ganske fornuftig aflønning.
Folketingets pressefoto af Peter Hummelgaard
Folketingets pressefoto af Peter Hummelgaard

Lars Bjørknæs,

11. juni 2021

Da Mette Frederiksen tilbage i 2019 kæmpede om regeringsmagten mod Lars Løkke Rasmussen, lød det igen og igen fra socialdemokraten, at der skulle gøres op med såvel toplønninger som brugen af alverdens former for nyansættelser og konsulenter indenfor det offentlige. Det ikke kun ud fra en betragtning om, at afstanden mellem rig og fattig i Danmark skulle være mindre. Men også at det ikke skulle være skatteydernes opgave at betale for en servicering af politikere, ud over hvad der i forvejen fandtes.

Men sådan har det langt fra forholdt sig, siden Mette Frederiksen indtog Statsministeriet. For i forlængelse heraf er det ikke kun hendes egen stab, der er steget ganske betragteligt i omfang. Det samme har været tilfældet for de andre ministerier, hvor specielt antallet af kommunikationsmedarbejdere er steget voldsomt indenfor de seneste 2 år.

Ansættelser der samtidig har været kendetegnet ved, at det næsten uden undtagelse har været socialdemokrater, som er blevet placeret i de attraktive stillinger. En tendens der nu også er slået igennem hos Beskæftigelsesministeriet, der ledes af socialdemokraten Peter Hummelgaard.

Det i skikkelse af Mads Hersbøll, som langt fra er ubekendt med at færdes i de socialdemokratiske cirkler. Således var han i 2019 opstillet til Europa Parlamentet for det regeringsbærende parti, men nåede dog aldrig frem til stemmesedlen, da kommunikationsmanden noget overraskende valgte at trække sig.

Her den 1. juni startede Mads Hersbøll så i stillingen som kommunikationsmedarbejder hos Beskæftigelsesministeriet, hvilket sker efter en periode i en tilsvarende stilling hos fagbevægelsen. Ifølge aktindsigter opnået af 180grader.dk hos Beskæftigelsesministeriet, kan Mads Hersbøll formentlig også se frem til en lønforhøjelse i sit ny job. Således kommer han til at tjene 70.324 kroner om måneden inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, eller hvad der svarer til en årsløn på 843.888 kroner.

Det bemærkelsesværdige ved ansættelsen af Mads Hersbøll er samtidig, at han af Beskæftigelsesministeren er blevet præsenteret som værende traditionel upartisk embedsmand. Det har blandt andet den konsekvens, at han ikke tvinges til at forlade sin stilling som tilfældet er med egentlige spindoktorer, når Socialdemokratiet ikke længere er i regering.