Påstået socialdemokratisk seriekrænker: Kommentator, skribent for flere medier og åbenlyse forbindelser til partiets top

Overfor 180grader.dk har den tidligere ansatte hos Socialdemokratiet påstået blot at være en lavt placeret medarbejder, som derfor har krav på ikke at få sit navn offentliggjort.

Lars Bjørknæs,

08. juni 2021

Det sker på trods af, at manden, der aktuelt arbejder i en brancheorgan med kommunikation, igennem de seneste år har skabt sig en platform som debattør og skribent. Således har han eksempelvis været fast tilknyttet et stort dagblad, der er blandt de medier, der har dækket den meget omtalte sag mod ham. Vel og mærke på en måde, så dagbladet ikke nævner ham ved navn.

Den påståede seriekrænker, som efter søndagens artikel i Berlingske har trukket nationale overskrifter, har samtidig gennem en karriere indenfor socialdemokratiske bevægelser igennem mere et årti, sikret sig et solidt netværk i dets top. På 180grader.dk har vi ad flere omgange været i kontakt med manden, som overfor os eksempelvis har oplyst at have en forbindelse til Martin Rossen – den tidligere højre hånd for statsminister Mette Frederiksen. På samme måde som han også har været formand for en stor DSU-afdeling samtidig med, at flere af de nuværende ministre også var særdeles aktive i den socialdemokratiske ungdomsorganisation.

På 180grader.dk er vi af den påståede seriekrænker blevet oplyst, at hvis vi oplyser hans navn, risikerer vi en politianmeldelse for overtrædelse af Straffelovens §264d. En bestemmelse der til en vis grad kan siges at beskytte, hvad man kunne kalde for privatlivets fred. Det mener den pågældende at kvindernes udtalelser til Berlingske hører ind under, fordi han ifølge egen udtalte opfattelse, alene har været lavt placeret medarbejder hos Socialdemokratiet.

I disse timer arbejder vi på 180grader.dk på den sidste del af vurderingen af, om han kan siges at være beskyttet af Straffelovens §264d. Når vi frem til den konklusion at han ikke er, bliver hans navn offentliggjort.