Påstået socialdemokratisk seriekrænker aktiv ved DM i Hadbeskeder – sammen med skandaleramt DR-vært

Den tidligere socialdemokratiske ansatte anklaget for at være seriekrænker af unge kvinder, har tidligere stået frem og bekæmpet lige præcis den adfærd, som han nu beskyldes for selv at stå bag.

Lars Bjørknæs,

10. juni 2021

DM i Hadbeskeder har været et fast programpunkt under Folkemødet, hvor kendte har læst op af sure og til dels også underholdende beskeder, de har fået fra personer, kendisserne typisk ikke har haft noget forudgående kendskab til.

I 2018 blev arrangementet ledet af den daværende DR-vært Mads Aagaard Danielsen, der indtil sin afsked med statsmediet også stod i spisen for programmet Shitstorm. Noget den profilerede DR-ansatte selv i dén grad havnede i, da eksempelvis en række beskeder han havde skrevet, dukkede op til overfladen. Det sammen med tilsyneladende uønskede tilnærmelser overfor unge kvinder gjorde, at han kort efter måtte forlade Danmarks Radio.

Under DM i Hadbeskeder i 2018, havde Mads Aagaard Danielsen selskab af manden, der i søndagens udgave af Berlingske, blev udpeget som seriekrænker. Det overfor unge kvindelige medlemmer af Socialdemokratiet, hvor han indtil sidste efterår var ansat. Således kan hovedpersonerne i to af de seneste års mest omtalte MeToo-sager, siges at have deltaget i en konkurrence, der havde til formål at bekæmpe meget af det, de selv efterfølgende er blevet beskyldt for at begå. Forhold der fremgår af billeder, der i forbindelse med DM i Hadbeskeder, blev uploadet til sociale medier.

På 180grader.dk har vi den seneste uge flere gange været i kontakt med manden, der af Berlingske er blevet udpeget som seriekrænker af unge socialdemokratiske kvinder. Overfor os har han ikke ønsket at forholde sig til anklagerne, som er blevet rettet mod ham af den københavnske avis.