MeToo-monstre skal holde Grundlovstalerne – hvilket Socialdemokratiet nægter at tale om

Når Socialdemokratiet i morgen i HC Ørstedsparken i København inviterer til Grundlovsarrangement, bliver det med deltagerne i to af tidens mest omtalte MeToo-sager som de store stjerner.
Folketingets pressefoto af Jeppe Kofod (S)
Folketingets pressefoto af Jeppe Kofod (S)

Lars Bjørknæs,

04/06/2021

I mere end et årti har en MeToo-sag klæbet til udenrigsminister Jeppe Kofod, efter at han under et DSU-arrangement var sammen med en dengang 15 årig pige. En sag han dog først undskyldte offentligt for, efter at han var blevet højtstående minister i Mette Frederiksens regering.

En af Socialdemokratiets nyeste MeToo-sager, omhandler Folketingskandidaten Flemming Pless. Til dagligt er han præst i Christians Kirke, hvorfra han i denne tid dog er hjemsendt. Det skyldes en række sager om det, som af flere medier er beskrevet som krænkende adfærd overfor kvinder. Vel og mærke i høj grad adfærd, der er blevet udført overfor kvinder, efter de havde bedt om hjælp fra Flemming Pless i forbindelse med bearbejdelse af sorg.

På trods af fortiden og nutiden for de to socialdemokrater, er det alligevel dem, der holder de to Grundlovstaler i morgen. Det sker når den lokale afdeling af Socialdemokratiet har budt indenfor til et arrangement i HC Ørstedsparken, hvor Jeppe Kofod og Flemming Pless vil tale om Grundloven og dens betydning.

På 180grader.dk har vi spurgt arrangørerne, hvorfor de har valgt to talere, som må siges at være i skudlinjen i forhold til deres omgang med kvinder. Men den socialdemokratiske partiafdeling, er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.