Mette Frederiksens tidligere højre hånd god bekendt af påstået socialdemokratisk seriekrænker – som endda har arbejdet sammen med ham

Selv om den påståede socialdemokratiske seriekrænker af unge kvinder overfor 180grader.dk påstår blot at være en tidligere lavt placeret ansat hos Socialdemokratiet, synes det langt fra nødvendigvis at være tilfældet.
Statsminister Mette Frederiksen
Statsminister Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

10. juni 2021

Den helt store historie i dansk politik den seneste uge, har været kulturen hos Socialdemokratiet i forhold til, hvordan partiet behandler det overraskende store antal MeToo-sager, der den seneste tid er dukket op. Aktuelt i forhold til en tidligere ansat i partiet, der i søndagsudgaven af Berlingske, blev udpeget som seriekrænker. Det efter at han ifølge avisens oplysninger, skulle have udsat en række kvinder for forskellige former for seksuelt relaterede krænkelser.

På 180grader.dk har vi i denne uge ad flere omgange været i kontakt med manden, der i søndagens Berlingske blev udpeget som seriekrænkeren. Her har vi blandt andet spurgt ham om det er rigtigt, at han har et venskabeligt forhold til Martin Rossen, der tidligere fungerede som højre hånd for statsminister Mette Frederiksen.

På trods af at flere kilder uafhængigt af hinanden har oplyst at Martin Rossen og personen der i anonym form blev omtalt i Berlingske kan beskrives som venner efter at de blandt andet har arbejdet sammen, er det ikke noget, den anklagede har ønsket at gå nærmere ind på overfor os. Således har han alene ønsket at oplyse, at han kender Martin Rossen, men ikke har talt med ham om de verserende mediesager.

På 180grader.dk har vi forsøgt at komme i forbindelse med Martin Rossen via presseafdelingen hos Danfoss, hvor Mette Frederiksens tidligere stabschef har arbejdet siden afgangen fra Statsministeriet. Det for blandt andet at høre om det er rigtigt, at den nuværende globale kommunikationsdirektør hos Nordborg-virksomheden, ikke har været bekendt med krænkelsessagerne. Det på trods af at det ellers er fremgået af de seneste dages dækning, at problemerne med den pågældende socialdemokrat skulle have været velkendte i og omkring partiet.

Men Martin Rossen er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.