Chefredaktør venner med partifælle beskyldt for at være seriekrænker: Nu kender de pludselig kun hinanden fra det politiske miljø – og beskyldninger er overraskende

Niels Jespersens afstandtagen til den påståede seriekrænker kommer endda på trods af, at denne har skrevet for mediet, hvor Niels Jespersen er chefredaktør.

Lars Bjørknæs,

09. juni 2021

PioPio.dk kaldes ofte for et socialdemokratisk partiorgan, hvilket ikke kun skyldes, at vinklingerne på bragte artikler, fremstår særdeles pro-Socialdemokratiet. Men også fordi der på mange måder er sammenfald mellem sitets skribenter og den røde partibog, de kan fremvise.

Aktuelt er det Niels Jespersen, der er chefredaktør for PioPio.dk. Det er samtidig kendetegnet ved, at manden, der i søndags af Berlingske blev beskyldt for grænseoverskridende adfærd overfor unge kvinder, tidligere har fungeret som skribent for sitet. Ligesom han også har skrevet for andre medier, der har dækket skandalesagen, uden at han af den grund er blevet nævnt ved navn.

Men forholdet mellem Niels Jespersen og den anklagede tidligere ansatte hos Socialdemokratiet, er dog ikke kun professionelt. Således optræder de sammen på flere billeder, der blev taget under en udenlandsrejse og efterfølgende lagt på Facebook. På et af billederne sidder den anklagede og Niels Jespersen endda ved siden af hinanden, mens de sammen med en større gruppe andre rejsedeltagere, indtager en middag på en restaurant.

Men overfor 180grader.dk benægter Niels Jespersen alligevel, at han har det store kendskab til sin partifælle. Således skriver han i en email, at han igennem de seneste 5 år kun har kendt den anklagede fra det politiske miljø. Ligesom han oplyser, at de to aldrig har været gode venner – og at anklagerne om grænseoverskridende seksuel adfærd mod den pågældende, er kommet overraskende.

Niels Jespersen har dog ikke ønsket at oplyse, hvordan beskyldningerne mod partifællen og minimumrejsekammeraten kan komme overraskende, når de tilsyneladende har været velkendte i og omkring Socialdemokratiet igennem flere år.