Beskyldt af Berlingske for at være den socialdemokratiske seriekrænker: Jeg er bare tidligere ansat - og har derfor krav på navnebeskyttelse

Selv om en række kvinder er stået frem i Berlingske og fortalt om den påståede seriekrænker, er det en helt anden historie, han fortæller til 180grader.dk.
Billede : Stockfoto
Billede : Stockfoto

Lars Bjørknæs,

08. juni 2021

Det helt store samtaleemne de seneste dage i dansk politik har været Berlingske artikel om, at en tidligere ansat hos Socialdemokratiet har udsat en række kvinder i og omkring partiet for uønskede seksuelle handlinger og opfordringer. Samtidig er det også kommet frem, at han skulle have kontaktet Pernille Rosenkrantz-Theil for at få opbakning internt i partiet, hvis en vred far til en pige han skulle have haft et kortvarigt forhold til, skulle henvende sig.

På 180grader.dk har vi ad flere omgange telefonisk og per email været i kontakt med manden, som oplyser at han anser sig selv for at være en tidligere forholdsvist lavt placeret medarbejder hos Socialdemokratiet. Af samme årsag mener han, at det kan være en overtrædelse af Straffelovens §264d, som først og fremmest omhandler beskyttelse af private oplysninger, hvis hans navn bliver offentliggjort.

På 180grader.dk har vi tilbudt den tidligere ansatte hos Socialdemokratiet, at han efter omstændighederne anonymt kan få lov til at give sin version af sagen. Et tilbud han dog endnu ikke er vendt tilbage på.

Samtidig afventer vi i disse timer en juridisk vurdering i forhold til, om den tidligere ansatte hos socialdemokratiet, har ret i sin vurdering af, at han er beskyttet af Straffelovens §264d i forhold til offentliggørelsen af sit navn.