Byg et fedt spillerum i dit hus

Alexander Hansen,

21/06/2022

Nogle gange hænder det, at man står med et ekstra rum, fordi der måske er nogle, der er fløjet fra reden eller der bare er blevet mere plads i huset, eller måske skal der bygges til eller bygges om. Måske ved du ikke helt, hvad du skal bruge det ekstra plads til eller måske mangler du bare lidt at få tiden til at gå med, mens vi venter på valg, VM og andre. Måske trænger du bare til lidt inspiration – og det har vi så lige her! Du kan nemlig forvandle det ekstra plads til et spillerum med alle de spil, som hjertet begærer. Vi snakker om brætspil, konsoller, billard, kasinospil og meget mere. Læs med her, så får du inspiration til, hvordan du bygger og indretter det ultimative spillerum.

Vi starter med det vigtigste aspekt

Når man skal til at lave et nyt rum, så kan man selvfølgelig starte med udformningen og indretningen, men man kan også starte med det vigtigste, som er det, der skal fylde rummet ud: nemlig spillene! Her skal du bare tænke, at du for alt i verden ikke skal gå ned på udstyr. Hvilke spil, du har lyst til at fylde dit rum med, afhænger selvfølgelig i høj grad af, hvilke præferencer du har og hvad du finder underholdende. Det kan være, at det er brætspil, konsolspil, spil som for eksempel dart eller pool, der kræver, at man har lidt mere plads eller noget helt andet. Derfor er det godt at forvandle et helt rum til et rum dedikeret til spil fremfor bare et hjørne af stuen for eksempel. Udover at få mere plads, så er det også godt med et separat rum til de spil, der kræver lidt mere koncentration, som for eksempel blackjack og alle dets forskellige varianter eller skak, hvor du bliver nødt til at have ro til at koncentrere dig om at holde øjnene på modstanderens træk.

Brætspil, konsoller og det øvrige

Lad os starte i brætspilsgenren. De fleste kender de populære spil som for eksempel Monopoly – spillet, der forbereder dig på engang at overtage andre firmaer – Ludo, skak, og det meget underholdende spil Partners, som nu fås både som det traditionelle firmandsspil og i en duo-version. Der er selvfølgelig også både Bezzerwisser og Ticket to Ride, som fås i flere forskellige udgaver. Prøv også det virkelig sjove og underholdende Settlers of Catan, som du dog skal afsætte en del tid til.

Så er der selvfølgelig også spil som dart, poker, pool, bordfodbold og airhockey, som kræver lidt plads, men som samtidig er enormt underholdende og det er alle spil, som man kan spille flere mennesker sammen. Diverse spillekonsoller er også altid et hit. Her kan der både installeres PlayStation, Nintendo, Switch og hvis man er mere til gaming på computeren, så kan der også snildt indrettes et hjørne i rummet til det. Der er mange gode spil til for eksempel PlayStation, der alle kan nydes af flere spillere.

Selve indretningen af rummet

Nu har vi fået en masse gode spil på bordet, der alle egner sig til at spille flere sammen, og nu er det derfor tid til at tænke lidt på, hvordan selve rummet skal indrettes. Det handler nemlig om at få det meste ud af den plads, der er til rådighed i rummet, og derfor er der et par ting, der skal overvejes inden: Hvordan er væggenes placering (skrå eller lige?), hvordan er rummet indrettet i forhold til lys og vinduer? Hvor mange kvadratmeter har du reelt set til rådighed og hvad er målet med rummet? Der skal også tænkes i lys og farver for disse elementer er med til at skabe stemningen i rummet.

Hvis rummet ikke er særligt stort, men du måske ønsker at have diverse spillekonsoller og dermed også et tv, så kan det være, du skal overveje at installere løsninger, der kan gemmes væk og tages frem igen. Det kan for eksempel være et tv på skinner, der skal gemmes væk, eller konsoller, der kan pakkes væk i væghængte kasser. Og så er der selvfølgelig de små ting, der gør det hele en anelse sjovere. Sørg for eksempel for at have et lille snackskab, hvor der er altid er dine yndlingssnacks og kolde drinks.

Mulighederne er rigtigt mange, når det kommer til at designe dit helt eget spillerum. Det kan for eksempel også lave i et rum, der er i forlængelse af haven og terrassen og dermed kan spilletiden flyttes udenfor.