Støjberg raser: Hvorfor har Socialdemokratiet solgt vores vaccineproduktion til en sharia-sheik?

Under daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt blev Statens Serum Institut og Danmarks vaccineproduktion solgt til Saudi-Arabien.
Foto: Johan Wessmann/News Øresund
Foto: Johan Wessmann/News Øresund

Claes Kirkeby Theilgaard,

22/04/2020

Under udbruddet af coronavirus er Statens Serum Institut (SSI) fast inventar i nyhederne.

Men SSI's vaccineproduktion blev af den socialdemokratisk ledede regering anført af Helle Thorning-Schmidt solgt til en sheik fra Saudi-Arabien med forbindelser til sharia og ekstremistiske muslimske organisationer tilbage i 2014.

Det undrer Venstres næstformand Inger Støjberg, der i et Facebook-opslag går til angreb på både Socialdemokratiet og Saudi-Arabien.

- Jeg bryder mig ærligt talt ikke om, at den socialdemokratisk ledet regering med Helle Thorning-Schmidt i spidsen i sin tid solgte Statens Serum Instituts vaccineproduktion, så den nu er på saudi-arabiske hænder, indleder Inger Støjberg sit opslag.

- Saudi-Arabien er - hvis I spørger mig - et af de mest modbydelige regimer i verden, fortsætter hun og oplister en lang række grunde til, at hun er af den holdning.

Støjberg peger blandt andet på, at Saudi-Arabien er en diktaturstat, der bygger på sharialoven, at landet har offentlig afstraffelse og dødsstraf, at det myrder kritiske journalister som Jamal Khashoggi, systematisk undertrykker kvinder og at homoseksualitet er forbudt i det saudiske regime.

- Alle basale frihedsrettigheder er trådt under fode i Saudi-Arabien, skriver Venstres næstformand, der betegner sig selv som "stærkt kritisk" overfor Saudi-Arabien.

Inger Støjberg runder af med en opfordring om, at Danmark skal være bedre forberedt til næste sundhedskrise som coronakrisen.

- Når vi er på den anden side af Coronakrisen, så skal vi bruge noget tid på at få gennemgået beredskabet, så vi er bedre rustet næste gang, vi oplever en pandemi som denne, eller noget der minder om den.