Regeringen og støttepartier er enige om genåbning

De blå partier faldt fra tirsdag, mens Alternativet røg i svinget onsdag formiddag i forhold til genåbning.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og regeringen har forhandlet aftale på plads om genåbning med støttepartierne. (Arkivfoto)
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og regeringen har forhandlet aftale på plads om genåbning med støttepartierne. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

25. februar 2021

Regeringen, SF, De Radikale og Enhedslisten er enige om en genåbning af samfundet. Doorstep klokken 11. Det oplyser Justitsministeriet.

- Justitsministeriet, Sundhedsministeriet og Børne- og Undervisningsministeriet inviterer til doorstep i dag kl. 11.00 om, at regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er blevet enige om en genåbning af samfundet, står der i en pressemeddelelse.

De nuværende coronarestriktioner udløber i denne uge. Så lempelserne vil gælde fra 1. marts.

De blå partier faldt fra tirsdag aften efter mange timers drøftelser. Alternativet røg i svinget onsdag formiddag.

- Alternativet har netop forladt forhandlingerne om genåbning af Danmark. Det har været seriøse forhandlinger, men Alternativets prioriteter har ikke kunnet efterkommes tydeligt nok, skrev Alternativets eneste folketingsmedlem, Torsten Gejl, på Twitter kort før indkaldelsen til doorsteppet.

De nærmere detaljer i aftalen kendes ikke endnu. Men både regeringen og støttepartierne har allerede meldt ud, at aftalen vil læne sig meget op af en ekspertgruppes anbefalinger til en genåbning.

I anbefalingerne indgår der blandt andet regionale åbninger af efterskoler og højskoler. Kun i Vest- og Nordjylland samt på Bornholm.

På Bornholm må grundskolen desuden åbne helt igen for fysisk undervisning. I Vest- og Nordjylland må afgangselever i grundskoler også komme tilbage.

Desuden er der lagt op til lempelser for udendørs- og foreningslivet, ligesom udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter må genåbne. Det kan være tøjbutikker eksempelvis. Dog gælder det ikke udvalgsvarebutikker i storcentre.

Kilde: /ritzau/