Mette F. skal mødes med Østrigs og Israels ledere om vacciner

Forbundskansler Sebastian Kurz siger, at han torsdag skal mødes med Mette Frederiksen og Benjamin Netanyahu.
Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz (th.),  skriver på Twitter, at han på torsdag skal mødes med Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S, i baggrunden) samt Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i Israel. (Arkivfoto)
Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz (th.), skriver på Twitter, at han på torsdag skal mødes med Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S, i baggrunden) samt Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i Israel. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

27. februar 2021

På torsdag skal Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, mødes med Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S) og Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i Israel.

Det skriver førstnævnte på Twitter.

Her skal de tre statsledere blandt andet tale om samarbejde om forskning og produktion af vacciner mod coronavirus.

- Vores førsteprioritet er at fremskynde produktion og indkøb af vacciner til fremtiden, skriver Sebastian Kurz på Twitter.

Danmark indtrådte sidste år i en alliance af lande, såkaldte first mover-lande, der handlede hurtigt i coronakrisens første fase, og som vil hjælpe hinanden med at løse de udfordringer, som pandemien fører med sig.

- Vi har siden foråret (sidste år, red.) været i tæt kontakt med vores samarbejdspartnere Danmark og Israel i gruppen af first mover-lande. Nu vil vi udbygge samarbejdet, skriver Sebastian Kurz.

Mette Frederiksen har tidligere rost Israel for at være meget langt fremme i forhold til at få vaccineret landets borgere.

Israel har sammen med blandt andet USA og Storbritannien været hurtigere end EU-landene til at få vaccineret sine borgere.

Statsministeriet har endnu ikke bekræftet besøget. Ritzau forsøger at indhente en kommentar fra Statsministeriet.

Kilde: /ritzau/