Madblogger truet på levebrødet af Palæstina-tilhængere – som slet ikke mener der var tale om et angreb mod hende

Når det handler om konflikten i Mellemøsten, er der ikke nødvendigvis den store begrænsning i forhold til, hvad man af den propalæstinensiske side skal tage stilling til.

Lars Bjørknæs,

02/06/2021

Det er sjældent, at madbloggere bliver inddraget i en større politisk diskussion. Specielt når det handler om konflikten mellem israelere og palæstinensere, hvor der umiddelbart synes at være langt til tips om at bage kager – og så til at løse det, som må anses for at være nutidens længstvarende og mest besværlige konflikt.

Men det har været tilfældet den seneste tid for Annemette Voss, der blev kendt i forbindelse med Den Store Kagedyst. Efter at hun tilsyneladende endte på en liste over mere eller mindre kendte danskere uden holdninger til Israel-Palæstina-konflikten, blev den nuværende professionelle blogger angrebet af et stort antal Palæstina-tilhængere.

Det i et omfang, så Annemette Voss følte, at hendes virksomhed var truet på sin eksistens. Hvilket hun i forbindelse med pinsen har berettet om i flere landsdækkende medier, hvor hun har beskrevet angrebene som kommende fra danskere af arabiske oprindelse og venstreorienterede.

En af dem der brugte de sociale medier til at gå til i rette med Annemette Voss var Kia Ellegaard Saouma, der til dagligt arbejder for et kommunikationsfirma i København.

I sine indlæg skriver Kia Ellegaard Saouma blandt andet om Annemette Voss og en anden deltager i et TV2-program :

- Hvor er det pinligt og skræmmende at hele to styk privilegerede kvinder i alderen +30 år, som har TID (og det VED jeg, I har, damer) nægter at sætte sig ind i verden omkring sig. Jeg mener, bare læse lidt op? Jeg forstår at unge mennesker har andet i hovedet og er fulde af hormoner, men come on? For det andet: Hvor må det være dejligt, bare at kunne indtage den der rolle, fordi man KAN og VIL.

I samme forbindelse oplyste Kia Ellegaard Saouma, at ikke kun palæstinensere men også sorte kvinder, skulle være i en specielt udsat position.

- Tage en pause, når det hele bliver for meget. Lige lukke lidt ned for verden. Ikke educate dig selv eller tage stilling, fordi "det gør andre bedre". Det kan folket i Palæstina ikke! Det kan den sorte kvinde ikke. Det kan transkvinder ikke. Det kan MINORITETER ikke.

I en email til 180grader.dk oplyser Kia Ellegaard Saouma, at der på trods af det meget håndfaste ordvalg, slet ikke var tale om et angreb på Annemette Voss – men alene en reaktion på en tv-udsendelse.