Regeringen roser sig selv for at bruge andre folks penge

Tidligere i dag fremlagde regeringen en række økonomiske nøgletal, der skulle vise, at den har truffet en række rigtige valg under coronakrisen. Men sådan ser den konservative Rasmus Jarlov ikke på det.
Pressefoto af Magnus Heunicke
Pressefoto af Magnus Heunicke

Lars Bjørknæs,

29/04/2021

- Vi har gjort det rigtige og det har sikret, at Danmark står til at komme ud på den anden side af coronakrisen med en sund økonomi.

Sådan lød den korte udgave af et Facebook-opslag tidligere på dagen fra Magnus Heunicke, hvor sundhedsministeren gav sit bud på, hvordan netop offentliggjorte nøgletal om den danske økonomi skulle forstås. Ifølge socialdemokraten var nøgletallene samtidig et bevis på, at regeringen også i økonomisk forstand skulle have gjort alt ikke om ikke rigtigt, så i hvert fald næsten det, der lignede.

Men sådan forholder det sig langt fra, når man spørger Rasmus Jarlov. For i et Facebook-svar fra det konservative medlem af Folketinget, lød det i stedet, at Magnus Heunicke og resten af regeringen, pyntede sig med lånte fjer :

- Socialdemokraterne praler af, at de i 2020 og 2021 bruger mange skattekroner, hvilket helt naturligt får beskæftigelsen til at stige. Det er også fint nok. Det giver god mening at glatte et konjunkturudsving lidt ud, og vi har også stemt for de fleste af de ekstra udgifter.

Samtidig lyder opfordringen fra Rasmus Jarlov, at fokus igen bliver på, hvordan velfærd skabes og ikke blot bruges :

- En stærk økonomi bygger ikke på statstilskud og øgning af de offentlige udgifter men på, at det kan betale sig at arbejde, investere og starte virksomhed i Danmark og det gør regeringen desværre ikke noget for.