Radio- og TV-Nævnet har sat gang i Radio Loud-undersøgelse – men vil ikke fortælle hvorfor

I dag er der indkaldt til møde i Radio- og TV-Nævnet, hvor Radio Loud er på dagsordenen.

Lars Bjørknæs,

27/05/2021

Tidligere på måneden var der skæringsdato for den såkaldte public-service-undersøgelse, som Radio Loud skulle indsende. Det vil sige en gennemgang af om stationen selv mener, den har overholdt forudsætningerne for ikke kun den udstedte sendetilladelse, men også de omkring 60 millioner kroner stationen med meget få lyttere, hvert år modtager fra skatteyderne.

Som et særsyn har Radio- og TV-Nævnet, hvis tidligere medlemmer meget overraskende tildelte Radio Loud sendetilladelsen på bekostning af storfavoritterne fra Radio 24syv, sendt public-service-redegørelsen i høring. Derved bliver det muligt for alle med interesse i spørgsmålet at komme med input til, eksempelvis om Radio Louds oplysninger er rigtige.

Samtidig må det anses for markant, at Radio- og TV-Nævnet i dag har Radio Loud på dagsordenen til et ekstraordinært møde. Det først og fremmest i form af programpunktet : ”Notat om Kulturradio Danmark A/S”, hvilket man fra Radio- og TV-Nævnets side, dog ikke ønsker at fortælle nærmere om.

Således oplyser nævnets sekretariat i en email til 180grader.dk, at notatet der skal gennemgås under mødet er af intern karakter – hvorfor der ikke kan gives aktindsigt i det.


På 180grader.dk har vi tidligere kunnet dokumentere, at Radio Loud i sin public-service-redegørelse har påstået at have et samarbejde med YouSee, hvilket firmaet dog ikke mener er tilfældet