Radikal krænker giver op: Forlader Folketinget

Efter en langvarig sygemelding på fuld løn, forlader Morten Østergaard nu Folketinget og politik.

Lars Bjørknæs,

16/06/2021

Venstrefløjen har de seneste år været plaget af en række sexchikanesager, hvilket senest har drejet sig om en nu tidligere ansat i partiet med særdeles gode kontakter helt op i dets top. Men i landspolitisk forstand, har den måske største været Morten Østergaards.

For selv om den radikale politiker som formand for sit parti gjorde sig til talsmand for kvinders rettigheder, var han selv i bogstaveligste forstand langt fremme med fingrene, når han sad tæt på unge kvindelige partifæller. Et forhold der som bekendt betød, at han i efteråret måtte trække sig som formand for De Radikale. Posten gik i stedet til Sofie Carsten Nielsen, som på trods af at have været bekendt med Morten Østergaards uønskede seksuelle adfærd, alligevel optrådte i en række videoer med ham, hvor de sammen tog afstand fra præcis den fremgangsmåde, den tidligere minister havde gjort brug af.

Siden afgangen som formand har Morten Østergaard været sygemeldt, hvilket dog nærmer sig afslutningen. For i dag har han offentliggjort, at han forlader politik – for i stedet at blive såkaldt klimarådgiver.

Det for det private firma cBrain, der ifølge eget udsagn ligger inde med en digital platform bestående af banebrydende teknologi.