Politianmeldt og hjemsendt: Skandaleramt kommunaldirektør beholder millionløn – fra kommunen der mistænker hende for kriminelle forhold

Siden slutningen af januar, har Annemarie Zacho-Broe været hjemsendt fra stillingen som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Men på trods af, at det er netop Fredericia Kommune som har politianmeldt hende, modtager hun alligevel sin hyre måned efter måned – fra selv samme kommune.
Pressefoto fra Fredericia Kommune af Annemarie Zacho-Broe taget af Claus Fisker
Pressefoto fra Fredericia Kommune af Annemarie Zacho-Broe taget af Claus Fisker

Lars Bjørknæs,

22/03/2021

Årets helt store kommunale skandale tegner til at blive i Fredericia, hvor kommunens tidligere borgmester, socialdemokraten Jacob Bjerregaard, og den hjemsendte kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe er omdrejningspunktet i det, som har potentialet til at blive en egentlig korruptionssag. Det skyldes beskyldninger om urent trav i forbindelse med købet af en byggegrund, ligesom man fra kommunens side blandt andet også har krævet en redegørelse for hotelovernatninger afholdt på skatteydernes regning. Det i forlængelse af at Jacob Bjerregaard, der forlod posten som borgmester i begyndelsen af december sidste år, og kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe er blevet beskyldt for at have et såkaldt upassende forhold.

Den meget nære forbindelse mellem partnerne har været medvirkende til, at Fredericia Kommune har indgivet politianmeldelser mod såvel Jacob Bjerregaard som Annemarie Zacho-Broe. Men på den økonomiske front, har Annemarie Zacho-Broe dog ikke mærket noget til, at hun ikke længere er ønsket i Fredericia Kommune.


Månedsløn på 140.000 udbetales også under hjemsendelsen

Således oplyser Fredericia Kommunes kommunikationsafdeling til 180grader.dk, at Annemarie Zacho-Broe stadig får udbetalt sin fulde løn under hjemsendelsen. Det sker altså på trods af, at Fredericia Kommune mistænker hende for at have begået kriminelle handlinger.

Der er dog langt fra tale om en dårlig aflønning, Annemarie Zacho-Broe modtager mens hun går hjemme. En hjemsendelse der forbereder hendes fyring, da der er indledt en afskedigelsessag mod hende. Således viser aktindsigter, at Annemarie Zacho-Broe de seneste år, har haft en samlet lønpakke på mellem 1.6 og 1.8 millioner kroner. Eller hvad der svarer til en månedsløn på omkring 140.000 kroner, der er kommet til udbetaling under hjemsendelsen, der startede i slutningen af januar.

Annemarie Zacho-Broe er dog langt fra den eneste ledende medarbejder hos Fredericia Kommune, der er blevet hjemsendt i forlængelse af den igangværende skandalesag. Det samme gør sig også gældende for økonomi og personalechefen Tommy Abildgaard, som blev fritaget for tjeneste i slutningen af februar. I fredags fik han følgeskab af Charlotte Walkusch, der har rang af stabschef for uddannelse, bosætning og turisme.

For Tommy Abildgaard og Charlotte Walkusch gælder, at de ligesom Annemarie Zacho-Broe modtager fuld løn under deres hjemsendelse.