Mur af tavshed : Ingen ønsker at tale om Louds forkerte oplysninger i længe ventet redegørelse

Selv om stationens navn er Loud, synes der ikke at være den store lyst til at kommentere på de tilsyneladende forkerte oplysninger, den statsfinansierede radiostation har opgivet i sin public-service-redegørelse.
Pressefoto fra TDC / YouSee
Pressefoto fra TDC / YouSee

Lars Bjørknæs,

18/05/2021

Det er formentligt de færreste, der ikke har hørt om Radio Loud. Stationen der for første gang gik i luften sidste forår, efter at have vundet et udbud over den ellers succesfulde Radio 24syv, som efterfølgende måtte lukke.

Omvendt er det baseret på de ugentlige lytteropgørelser fra Kantar Gallup formentligt de færreste, der faktisk har lyttet til stationen, der årligt modtager et statstilskud på 60 millioner kroner. Det skyldes at den i lange perioder har haft så få lyttere, at det ikke har været muligt at opgøre dem – hvorfor Radio Loud løbende er blevet fjernet fra Kantar Gallups opgørelser. Ifølge den seneste offentliggjorte måling, var det således kun 4.000 der i den forgangne uge stillede ind på stationen, hvilket svarer til 0.1 procent af målgruppen.

Grundet de meget store problemer med at tiltrække lyttere, var der ekstra stor opmærksomhed om den såkaldte public-service-redegørelse, som Radio Loud via sit moderselskab Kulturradio Danmark A/S skulle indsende senest den 1. maj. Her i skulle stationen dokumentere, at den havde overholdt sin sendetilladelse og således var berettiget til også for fremtiden at modtage sine 60 millioner kroner om året.


Ingen reaktion på tilsyneladende ukorrekte oplysninger afgivet af kontroversiel radiostation

Men som 180grader.dk kunne afsløre den forgangne uge, synes der at være alvorlig forskel på hvad Radio Loud har skrevet i sin public-service-redegørelse, og så på hvordan tingene reelt forholder sig. Det i forhold til om stationen faktisk har et samarbejde med YouSee, hvilket er et krav ifølge den udsendte sendetilladelse.

I public-service-redegørelsen skriver Radio Loud :

- Vi vil gerne indgå et samarbejde med YouSee Musik. Det er sådan set også sket – bare ikke indenfor redegørelsesperioden.

Hvilket dog overfor 180grader.dk er blevet benægtet af YouSee.

På 180grader.dk har vi spurgt Radio- og TV-Nævnet, som skal tage stilling til om Radio Loud overholder sin sendetilladelse, om dets formand og sekretariat har kommentarer til Louds egne oplysninger. På samme måde som vi også igen har spurgt Radio Loud, om den ønsker at kommentere på det, der fremstår som forkerte oplysninger.

Men der er tydeligvis ikke tale om en sag, som hverken Loud eller Radio- og TV-Nævnet ønsker at forholde sig til. Således er ingen af parterne vendt tilbage på 180grader.dks henvendelser.