Mette Frederiksens milliondyre spinhær udvides: Lover at også ikke-socialdemokrater kan komme i betragtning til højt lønnet stilling

På trods af blandt andet at råde over to taleskrivere og en række presserådgivere, får Mette Frederiksen endnu en formodentlig højt betalte pressemedarbejder – på skatteydernes regning.
Pressefoto af Mette Frederiksen
Pressefoto af Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

07/06/2021

6.5 millioner kroner.

Så meget kostet det – mindst – skatteyderne årligt, at Mette Frederiksen bliver bakket op af en lang række politiske medarbejdere i Statsministeriet. Det drejer sig eksempelvis om flere presserådgivere, som således har til opgave ikke kun at skærme statsministeren fra uønskede henvendelser, men også forsøge at få fremstillet socialdemokraten i bedst muligt lys overfor offentligheden.

Men den kommende tid, rykker endnu en presserådgiver ind i Statsministeriet. Denne får rang af såkaldt ledende presserådgiver, hvis arbejdsopgaver i jobopslaget blandt andet kommer til at bestå i at forberede pressemøder :

- Du bliver en del af et hold, der hver dag udfører en lang række forskellige kommunikationsopgaver. I den første del af ansættelsen vil du stå i spidsen for presseafdelingen. Den primære opgave i stillingen er den daglige pressehåndtering, planlægning af kommende udmeldinger og pressemøder

Siden Mette Frederiksen rykkede ind i Statsministeriet, er det ikke kun her, at der er fulgt en lang række socialdemokratiske kommunikationsfolk med. Således har langt størstedelen af de nyansatte kommunikationsfolk rundt om i ministerierne haft så åbenlyse forbindelser til Socialdemokratiet, at kritikere har anset ansættelserne for politiske. Samtidig har flere af dem også været særdeles iøjnefaldende i forhold til, hvad skatteyderne er blevet pålagt at betale i lønninger.

På 180grader.dk har vi spurgt Statsministeriet både i forhold til lønniveauet for den kommende kommunikationsmedarbejder, hvorvidt der er tale om en nyoprettet stilling og om andre end socialdemokrater overhovedet bør bruge tid på at søge. Ingen af spørgsmålene har Statsministeriet dog ønsket at svare direkte på, da det i en email fra sin kommunikationsafdeling blandt andet i stedet blot lyder, at man vil ansætte den bedst egnede :

- Lønpakken afhænger altid af den ansattes uddannelsesmæssige baggrund, erfaring og kvalifikationer i øvrigt. Presserådgiverne er typisk journalistuddannede eller har en akademisk baggrund. Den overenskomstmæssige dækning sker i givet fald i henhold til enten AC-, eller journalistoverenskomsten. Stillingen vil blive besat med den kandidat blandt ansøgerne, der vurderes bedst egnet på baggrund af match med de efterspurgte kvalifikationer i stillingsopslaget.