Hyldede krænker af unge kvinder : Nu sidder han i bestyrelsen for ungdomsradio

Det synes ikke at have haft nogen negativ indvirkning på karrieren for Leif Lønsmann, at han sammen med resten af DRs ledelse, tilsyneladende vendte det blinde øje til overfor tidligere dirigent af Pigekoret.

Lars Bjørknæs,

24/06/2021

Tilbage i 2010 var der store skiftedag hos Danmarks Radio Pigekor, da den mangeårige dirigent, Michael Bojesen, trak sig tilbage. Det skete ved en stor reception hos statsmediet, hvor der ifølge Billed Bladet blandt andet var deltagelse af Grevinde Alexandra. Grevinden kom også i sit privatliv helt tæt på Michael Bojesen, da han stod i spidsen for Pigekoret, da det optrådte til hendes bryllup med Martin Jørgensen.

Men på det seneste er Michael Bojesens eftermæle i dén grad blevet plettet, efter det er kommet frem, at han skulle have opført sig upassende overfor en række af Pigekorets medlemmer.

Blandt de DR-chefer som fast arbejdede sammen med Bojesen var Leif Lønsmann, der i en årrække fungerede som statsmediets musikchef. I den egenskab deltog Leif Lønsmann også ved Michael Bojesens afskedsreception, hvor musikchefen endda udnævnte den afgående dirigent til Pigekorets æresdirigent.

Efter sin afgang fra Danmarks Radio, har Leif Lønsmann blandt andet fundet ansættelse som konsulent andre steder indenfor medieverdenen. Senest hos Radio Loud, hvor han var med til at skrive den meget omtalte ansøgning, der sikrede den på mange måder lytterløse station sendetilladelsen på bekostning af Radio 24syv og DK4. Efterfølgende er han blevet bestyrelsesmedlem for Kulturradio Danmark A/S, der er Radio Louds moderselskab.

På 180grader.dk har vi spurgt Radio Louds, hvorfor man har beholdt tilknytningen til Leif Lønsmann i en situation, hvor han igennem en årrække var en del af et miljø, som reelt så stort på anklager om uønsket seksuel adfærd fra en dirigent, bestyrelsesmedlemmet endda efterfølgende hyldede. Ligesom vi har spurgt Radio Loud om man på den baggrund kan have tiltro til, at Leif Lønsmann seriøst vil behandle henvendelser om uønsket seksuel adfærd overfor eller fra medarbejdere, som har en lav gennemsnitsalder.

Men den erklærede ungdomsradio er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.