Etniske danskere flygter fra ”ghettogymnasier”: Nu tvinges de via forældrenes indkomst der hen

En aftale indgået mellem regeringen og i høj grad dens støttepartier gør, at optagelsesformerne ændres markant rundt om på landets gymnasiet.
Pressefoto af Pernille Rosentkrantz-Theil taget af Les Kaner
Pressefoto af Pernille Rosentkrantz-Theil taget af Les Kaner

Lars Bjørknæs,

10/06/2021

Et af de store problemer på gymnasierne i specielt storbyerne er, at der i høj grad er sket etnisk opdeling. Forstået på den måde, at mens de etniske danske elever har søgt mod de samme gymnasier, har dette også gjort sig gældende for elever af anden etnisk oprindelse end dansk.

Det forsøger regeringen anført af Børne- og undervisningsminister Pernille Rosentkrantz-Theil med tvang at gøre op med, ved at inddrage hvor meget gymnasieelevernes forældre tjener i forhold til, hvor gymnasietiden skal tilbringes.

I en pressemeddelelse oplyser den socialdemokratiske minister med fortid hos Enhedslisten, at det skyldes et krav om, at der ikke for fremtiden bliver tale om det, hun kalder uhensigtsmæssig konkurrence :

- Modellen byger på en styring af, hvor mange elever den enkelte uddannelsesinstitution må optage, så uhensigtsmæssig konkurrence om eleverne fjernes, står der i en pressemeddelelse om aftalen.