Støttepartier med ultimativt krav: Stop besparelserne på DR

De tre røde støttepartier truer med ikke at bakke op om medieaftale, hvis ikke de bebudede besparelser på 255 millioner kroner på statsejede Danmarks Radio aflyses.
De tre røde støttepartier truer med ikke at bakke op om medieforlig, hvis de ikke får et stop for DR-besparelser. (Foto: Fred Romero/Flickr)
De tre røde støttepartier truer med ikke at bakke op om medieforlig, hvis de ikke får et stop for DR-besparelser. (Foto: Fred Romero/Flickr)

Claes Kirkeby Theilgaard,

30/01/2020

De tre røde støttepartier til den socialdemokratiske regering - Radikale Venstre, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti - kræver op til medieforhandlingerne, at de bebudede millionbesparelser på det statsejede medie DR aflyses. Ellers truer støttepartierne med slet ikke at ville bakke op om den kommende medieaftale, skriver Altinget.

Den forestående sparerunde skulle efter planen barbere 255 millioner kroner af DR's milliardstore budget.

Der er bred enighed blandt ordførerne i SF, Enhedslisten og Radikale om, at den socialdemokratiske regering bør rulle den kommende sparerunde tilbage.

- Den første sparerunde på DR er gennemført. Som minimum skal vi stoppe den anden runde, siger Enhedslistens medieordfører Søren Søndergaard.

Hans kollega fra Radikale Venstre Jens Rohde stemmer i og understreger, at alle tre støttepartier står "fuldstændigt last og brast" på spørgsmålet.

- Hvis ministeren ikke vil annullere DR-besparelserne, så må hun lave sit forlig med Venstre og DF. Det medvirker vi simpelthen ikke til, siger Jens Rohde.

Også Socialistisk Folkepartis ordfører Jacob Mark har svært ved at se sig selv og sit parti være del af en medieaftale, hvor der bliver sparet på DR.

- Jeg har svært ved at se os selv i en aftale, medmindre anden sparerunde bliver rullet tilbage. Det er det absolut vigtigste for os, siger han.