Sådan snød mistænkte storsvindlere SKAT for 9 milliarder kroner: Udgav sig for at repræsentere 185 amerikanske pensionsselskaber

Ifølge anklageskriftet påstod Sanjay Shah og hans medhjælper Anothony Mark Patterson også at repræsentere en stor gruppe af malaysiske investorer.
Pressefoto fra Skattestyrelsen
Pressefoto fra Skattestyrelsen

Lars Bjørknæs,

22. juni 2021

Den 31. maj var i en vis forstand dommens dag for den britiske erhvervsmand Sanjay Shah og hans formodede assistent Anthony Mark Patterson, der ifølge den danske anklagemyndighed har franarret Skattestyrelsen/SKAT lige over 9 milliarder kroner. Det i form af at bede om og få udbetalt udbytteskab, som de to engelske statsborgere ifølge de danske myndigheder, ellers ikke havde krav på.

På den sidste dag i maj i år afgjorde Østre Landsret, at de mænd er fængslet in absentia. Det vil sige at hvis de pågribes af myndighederne, kan de se frem til varetægtsfængsling, så længe straffesagen mod dem behandles.

På 180grader.dk har vi fået aktindsigt i det anklageskrift, som Shah og Patterson forsøges dømt efter. Et anklageskrift hvor Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Bagmandspolitiet), tegner et billede af et kynisk, men overraskende simpelt makkerpar. Således har de ifølge Bagmandspolitiet tilsyneladende uden at alarmklokkerne ringede hos Skattestyrelsen, udgivet sig for at repræsentere intet mindre end 185 amerikanske pensionsselskaber.

Samtidig optrådte Shah og Patterson også som påståede repræsentanter for en stor gruppe malaysiske selskaber, hvilket var medvirkende til, at de ifølge Bagmandspolitiet i alt uberettiget sikrede sig 9.025.205.871 kroner.

Ifølge anklageskriftet mod dem, modtog Shah og Patterson til sammen mindst 80 procent af det samlede beløb. Eller hvad der svarer til, at de uretmæssigt skulle have sikret sig mindst omkring 7.2 milliarder kroner.