Mette Frederiksen løj: Regeringen henter alligevel ”danske” børn og kvinder i syriske lejre

Hos Mette Frederiksen gælder tilsyneladende den gamle talemåde om, at man har et standpunkt, indtil man får et nyt.
Pressefoto af Mette Frederiksen
Pressefoto af Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

18. maj 2021

- Vi har truffet den beslutning som regering, at vi ikke tager børnene til Danmark.

Så klar lød meldingen fra Mette Frederiksen, da hun deltog i en spørgetime i Folketingssalen den 26. november i 2019. Det i forhold til en debat om, hvad der skulle ske med de børn af danske statsborgere, der opholdt sig i forskellige lejre i det krigshærgede Syrien. Igen og igen slog den socialdemokratiske regeringsleder, der har markedsført sig som Børnenes Statsminister, fast, at det skulle have konsekvenser, når man drog til Syrien for ikke kun at kæmpe for Islamisk Stat, men i realiteten også danske værdier.

Men den holdning har statsministeren tilsyneladende ikke længere, efter at hun tidligere på aftenen oplyste, at man fra dansk side nu alligevel vil tage ikke kun 14 børn hjem fra lejrene i Syrien, men også deres 3 mødre, der alle har dansk statsborgerskab. Det på trods af, at det tidligere er blevet dokumenteret, at kun få af kvinderne og børnene eksempelvis taler dansk.

På aftenens pressemøde fortalte udenrigsminister Jeppe Kofoed, som har været under anklage for at tilbageholde oplysninger om gruppen af kvinder og børn, at regeringen er klar til at følge indstillingen fra en arbejdsgruppe, der har indstillet at børnene børnene og deres mødre hentes til Danmark.