Offentlig svindel i millionklassen: Vuggestueleder tog af kassen

En institutionsleder fra en vuggestue i Frederiksberg Kommune har angiveligt begået svindel for flere millioner kroner ved at bruge institutionens penge til eget forbrug. Politiet efterforsker sagen.
Vuggestuelederen, der nu undersøges for bedrageri i millionklassen, arbejdede indtil for nyligt på Børnehuset Planeten på Frederiksberg. Her ses Frederiksberg Rådhus. (Foto: Frederiksberg Kommune)
Vuggestuelederen, der nu undersøges for bedrageri i millionklassen, arbejdede indtil for nyligt på Børnehuset Planeten på Frederiksberg. Her ses Frederiksberg Rådhus. (Foto: Frederiksberg Kommune)

Claes Kirkeby Theilgaard,

11/03/2020

En institutionsleder fra vuggestuen Børnehuset Planeten i Frederiksberg Kommune har gennem en årrække svindlet med institutionens penge. Nu efterforskes sagen af politiet.

Angiveligt drejer svindlen sig om et beløb i millionklassen, beretter lokalmediet minby.dk.

Siden november har bestyrelsen i Børnehuset Planeten undersøgt de mange forskellige "økonomiske uregelmæssigheder" i regnskaberne.

Lederen har været ansat på Børnehuset Planeten i 20 år, men blev fyret tilbage i december 2019.

Frederiksberg Bladet, der er en del af minby.dk, berettede dengang om, hvordan vuggestuelederen havde haft sin forlovede med på en rejse til Italien for institutionens penge.

Ifølge lederen havde hans forlovede fungeret som konsulent på en "studierejse".

Derudover kan aktindsigter opnået af Frederiksberg Bladet nu afsløre, at vuggestuelederen har brugt tæt på 20.000 kroner til indkøb af luksuskød og gourmetmad på institutionens regning i en periode fra februar til august 2019.

Samtidig fremgår det også, at lederen ofte har købt blomster for institutionens penge, ligesom også designermøbler såvel som bordfodboldborde til lederens private husholdning er blevet indkøbt med penge fra Børnehuset Planeten.

Frederiksberg Bladet har forsøgt at få en kommentar fra vuggestuelederen, der dog ikke har har svaret tilbage på henvendelsen.

Sagen er overdraget til politiet.