Får i forvejen 3.735.351 kroner om året: Nu skal DR-chef have endnu en lønforhøjelse

Maria Rørbye Rønn, øverste chef for statsmediet Danmarks Radio, ser ud til igen i 2020 at få en stor lønforhøjelse.
Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR. (Foto: DR's kulturarvsprojekt)
Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR. (Foto: DR's kulturarvsprojekt)

Claes Kirkeby Theilgaard,

18. maj 2020

Maria Rørbye Rønn har de sidste par år kunne vænne sig til store årlige lønforhøjelser som øverste chef for det statsejede medie Danmarks Radio.

Efter eget udsagn kæmper DR med økonomiske problemer, men alligevel kan DR-chefen Maria Rørbye Rønn også i 2020 se frem til en klækkelig lønforhøjelse, skriver mediet Journalista.dk.

I 2019 blev den skatteyderbetalte licens til DR sløjfet, så skatteyderne nu tvinges til at betale for mediet over Finansloven og den almindelige skat.

Derfor er det nu politikerne, der direkte bestemmer, hvor mange skattekroner, der hvert år skal tildeles Danmarks Radio og Maria Rørbye Rønn.

I forvejen modtager DR-chefen en årsløn på hele 3.735.351 skattekroner, men overfor Journalista bekræfter DR's juridiske afdeling, at hun står til endnu en lønforhøjelse i 2020.

Opgørelserne fra DR viser, at Rørbye Rønn aktuelt modtager en månedsløn på hele 311.997 skattekroner. Fortsætter hun året ud med den månedsløn, og modtager hun samtidig den samme feriegodtgørelse som i 2019, vil hun i alt stå til at kunne indkassere en årsløn på 3.790.599 skattekroner.

Det vil være en stigning på 55.248 kroner fra 2019 til 2020.

Med sin nuværende løn tjener Maria Rørbye Rønn en markant højere årsløn end selv statsminister Mette Frederiksen, der indkasserer godt 1,6 millioner skattekroner årligt.

DR-chefens lønstigning sker, mens den private del af mediebranchen lider under coronakrisen og har måtte fyre mange ansatte.