Pia Olsen Dyhr krævede opgør med og brandbeskatning af boligspekulation – men scorer selv millioner på bolighandel og fortsætter opkøbene

Der synes at være stor forskel på de politiske paroler fra SFs formand og den virkelighed, der omhandler hendes egen privatøkonomi.
Folketingets pressefoto af Pia Olsen Dyhr
Folketingets pressefoto af Pia Olsen Dyhr

Lars Bjørknæs,

08. april 2021

Efteråret 2016 var SF helt oppe i det røde felt, da partiet fremlagde sine planer for, hvordan der skulle gøres op med skattestoppet, som på daværende tidspunkt gjaldt i Danmark. Det skulle nemlig blandt andet ske ved, at der skulle indføres markante hævelser af ejendomsskatten.

Overfor TV2 forklarede partiets daværende skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, det med, at indehaverne af ejerboliger i Danmarks største byer, igennem en længere periode også havde fået uforholdsmæssigt store indtægter i forbindelse med bolighandler.

Til statsmediet udtalte Lisbeth Bech Poulsen eksempelvis, at der var tale om et misforhold på mange milliarder kroner, som skulle stoppes omgående ved, at skatten i højere grad end tidligere skulle gå i retning af gevinsterne ved at eje og sælge fast ejendom.


Olsen Dyhr opkøber dyrt investeringsobjekt

Blandt dem der aktuelt har sikret sig store gevinster på at købe og sælge fast ejendom, er SFs formand Pia Olsen Dyhr. Således oplyser Ekstra Bladet, at hun sammen med sin ægtefælle, fagforeningsmanden Villy Dyhr, netop har solgt sin villa i Brønshøj. Det skete ifølge avisen med en gevinst på den gode side af 2 millioner kroner, hvilket blev opnået efter 15-16 års ejerskab.

En gevinst Pia Olsen Dyhr sammen med sig fagforeningsmand, dog ikke lod stå i banken længe. Således gik de ud investerede i en lejlighed på Teglholmen, som er blandt Københavns mest eksklusive boligområder. Hvilket også kan ses på købsprisen, som ifølge Ekstra Bladet stod i lige under 8 millioner kroner.

Derved får formanden for Socialistisk Folkeparti ikke kun en række kendte og rige naboer, men også et en bolig på over 130 kvadratmeter. Hvilket gør det til et oplagt investeringsobjekt på trods af, at partiet Pia Olsen Dyhr er formand for, ellers officielt tager stærk afstand fra boligspekulation.