Sverige registrerer højeste antal coronadøde i tre uger

Antallet af coronadødsfald nærmer sig 3500 i Sverige, efter at dødstallet onsdag er steget betragteligt.
Sverige har registreret 147 døde med coronavirus det seneste døgn. På billedet her ses statsepidemiolog Anders Tegnell, der står for den svenske strategi i kampen mod coronavirus (Arkivfoto).
Sverige har registreret 147 døde med coronavirus det seneste døgn. På billedet her ses statsepidemiolog Anders Tegnell, der står for den svenske strategi i kampen mod coronavirus (Arkivfoto).

180Graders Redaktion,

13/05/2020

Sverige har det seneste døgn registreret 147 døde med coronavirus.

Det oplyser landets sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, onsdag eftermiddag på sit daglige pressemøde.

Tallet er en markant stigning i forhold til de seneste døgn, og det er det højeste antal i tre uger i Sverige. Ikke siden onsdag den 22. april, hvor 172 smittede personer blev bekræftet døde, har antallet været så højt.

Generelt har de svenske tal været lavest i weekenden, hvor der ofte kan være forsinkelser i rapporteringerne. Tallene vil derfor typisk også være højere på ugens første dage, siger statsepidemiolog Anders Tegnell.

- I Sverige fortsætter situationen med at være den samme som tidligere. Lave tal i weekenden og omkring tirsdag får vi højere tal, siger han.

I alt har 3460 coronasmittede personer mistet livet i Sverige. Det svarer til 33,8 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Til sammenligning har Danmark bekræftet 533 coronarelaterede dødsfald, hvilket svarer til 9,2 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Sverige har valgt end noget mindre restriktiv tilgang til coronavirusset end Danmark og mange andre lande.

Blandt andet har de svenske skoler og restauranter på intet tidspunkt været lukket under det igangværende virusudbrud.

Folkhälsomyndigheten oplyser onsdag, at antallet af bekræftede tilfælde af coronasmitte er steget med 637 til 27.909.

Til sammenligning er 10.667 danskere testet positiv for coronavirus.

Blandt de personer, der er døde i Sverige, er klart flest ældre mennesker. Coronavirus rammer også generelt ældre mennesker hårdest.

Af den svenske sundhedsstyrelses nærmere detaljer om de døde fremgår det, at 3051 ud af de 3460 døde er 70 år eller ældre. Det svarer til knap ni ud af ti af de døde - eller mere præcist 88,2 procent.

Kilde: /ritzau/