Medlemmer forlader Macrons parti: Nu mister han sit flertal

Afhoppere fra præsident Emmanuel Macrons regeringsparti har dannet en ny gruppe i underhuset.
Afhoppere fra præsident Emmanuel Macrons regeringsparti meddeler tirsdag, at de har dannet en ny gruppe i underhuset i Nationalforsamlingen.
Det betyder, at præsidenten mister sit parlamentariske flertal.
Afhoppere fra præsident Emmanuel Macrons regeringsparti meddeler tirsdag, at de har dannet en ny gruppe i underhuset i Nationalforsamlingen. Det betyder, at præsidenten mister sit parlamentariske flertal.

180Graders Redaktion,

19/05/2020

Afhoppere fra præsident Emmanuel Macrons regeringsparti meddeler tirsdag, at de har dannet en ny gruppe i underhuset i Nationalforsamlingen.

Det betyder, at præsidenten mister sit parlamentariske flertal og bliver mere afhængig af støtte fra venstrefløjspartierne.

De afhoppede parlamentarikere har dannet en gruppe, som de kalder "Økologi, Demokrati, Solidaritet (EDS)". Flere højt profilerede politikere er gået med i gruppen, heriblandt de tidligere Macron-loyalister Cedric Villani og Paula Forteza.

Macrons parti blev dannet, efter at Macron, der er tidligere investeringsbankmand, vandt præsidentvalget i maj 2017.

Partiet er blevet ramt af en række afhopninger i de seneste måneder, hvor parlamentarikere har protesteret mod, hvad de kalder Macrons jerngreb om beslutningsprocesserne og hans erhvervsvenlige kurs.

Kilde: /ritzau/Reuters