Rival og mediehus deler konkursbo efter Arnold Busck mellem sig

Både Bog og Idé og JP/Politikens Hus overtager nogle af aktiviteterne fra konkursboet for Arnold Busck-kæden.
Bog og Idé overtager godt halvdelen af de butikker, som Arnold Busck har efterladt sig. (Arkivfoto)
Bog og Idé overtager godt halvdelen af de butikker, som Arnold Busck har efterladt sig. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

19/05/2020

Bog & Idé overtager 14 butikker fra den konkursramte Arnold Busck-kæde.

Det oplyses i en pressemeddelelse. Overtagelsen svarer til godt halvdelen af butikkerne i konkursboet for Arnold Busck-kæden.

Overtagelsen sker, efter at Arnold Busck i slutningen af april måtte lukke alle sine 29 butikker og indgive en konkursbegæring.

Den i forvejen slunkne pengekasse kunne ikke holde til den nedlukning, som i en periode var besluttet fra politisk side for at inddæmme coronavirus.

- Vi går ydmygt til opgaven, siger Marianne Lyngby Pedersen, administrerende direktør i Indeks Retail, der er kædekontor for Bog og Idé-kæden.

- Arnold Busck var en institution for mange bogelskere, og med de reaktioner, som konkursen har udløst, har det været tydeligt at mærke, hvor stor en betydning Arnold Busck-kæden har haft - ikke mindst for de ansatte i butikkerne, siger Marianne Lyngby Pedersen i pressemeddelelsen.

I en anden pressemeddelelse bliver det oplyst, at JP/Politikens Forlag, der er en del af mediekoncernen JP/Politikens Hus, overtager en af Arnold Buscks gamle butikker.

Det drejer sig om butikken på Købmagergade i København.

Ud over butikken har JP/Politikens Hus også købt brugsretten til navnet Arnold Busck og webshoppen arnoldbusck.dk, som vil blive en del af Saxo.com.

Det oplyses ikke i de to pressemeddelelser, hvad JP/Politikens Hus og Bog og Idé har måttet betale for at overtage aktiviteterne fra Arnold Busck-kæden.

Arnold Busck-kæden var indtil for nylig en af de største boghandlere i Danmark.

Kæden var familieejet, og senest var det fjerde generation i form af Helle Busck Fensvig, som stod i spidsen for kæden.

I regnskabsåret 2018/19, der sluttede med april sidste år, havde Arnold Busck-kæden et underskud på 14,3 millioner kroner.

Det trak markant på pengekassen, der ved udgangen af april sidste år blot indeholdt 1,1 million kroner i likvide midler.

Samtidig blev gælden øget med små 20 millioner kroner til 62,9 millioner kroner.

Kilde: /ritzau/