Antallet af passagerer falder 98 procent hos Norwegian

De fleste af Norwegians fly står på jorden, og selskabet flyver kun enkelte indenrigsruter i Norge.
Norwegian havde 73.401 passagerer om bord på sine fly i maj. (Arkivfoto)
Norwegian havde 73.401 passagerer om bord på sine fly i maj. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

05. juni 2020

Udbruddet af coronavirus har været hård kost for alverdens flyselskaber, da der er rejserestriktioner i store dele af verden.

Hos det norske flyselskab Norwegian har situationen betydet, at der bare var 73.401 passagerer om bord på flyene i maj. Det oplyser Norwegian i en meddelelse.

Der er tale om et fald på 98 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Langt størstedelen af Norwegians fly er i øjeblikket parkeret på jorden på grund af de rejserestriktioner, der er indført for at inddæmme coronavirus. Det norske selskab flyver kun på enkelte indenrigsruter i Norge.

Tallene fra Norwegian er et godt billede på, hvor hårdt luftfartsindustrien er ramt af coronakrisen, lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank og følger flybranchen tæt.

- Det her er den største krise, som flyselskaberne nogensinde har stået i. Pengene fosser simpelthen ud af kassen, uanset hvor vi kigger hen i verden, og det gælder også Norwegian, siger Jacob Pedersen.

Norwegian har de seneste måneder været i en alvorlig økonomisk krise og på randen af konkurs.

Problemerne var der allerede før coronaudbruddet, men krisen forværrede situationen betragteligt.

Selskabet fik i løbet af maj en redningsplan på plads, hvor kreditorerne gik med til at acceptere, at de ikke får hele deres tilgodehavende tilbage. Til gengæld fik de en stor del af Norwegians aktier.

Redningsplanen har givet Norwegian mulighed for at få adgang til en hjælpepakke fra den norske regering.

Det har givet Norwegian arbejdsro frem til begyndelsen af næste år.

- Norwegian vil kunne klare sig frem til starten af 2021 med den redningsplan. Så er det store spørgsmål, hvornår flyene for alvor kommer på vingerne igen, og hvornår flyselskabet igen kan begynde at tjene penge, siger Jacob Pedersen.

Kilde: /ritzau/