Det er et overgreb på patienterne at udelukke alternativ behandling mod coronavirus

Sundhedsstyrelsen, lægemiddelstyrelsen, og vores politikere er alle skyldige i at lade patienterne lide unødvendigt, ved aktivt at undgå brugen af alternativ behandling.
Covid-19 patient Salim Aladdin på 54 år er i genoptræning med fysioterapeut Caroline Baunsøe Nielsen på lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital i København torsdag den 7. maj 2020.  (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)
Covid-19 patient Salim Aladdin på 54 år er i genoptræning med fysioterapeut Caroline Baunsøe Nielsen på lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital i København torsdag den 7. maj 2020. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)

180Grader Debat,

19. maj 2020

Af Mette Mitchell, praktiserende homøopat

Billedet af den farlige alternative behandler, der snyder patienterne med nyttesløse ritualer til overpriser og afholder patienterne fra at søge råd fra deres læge, er en pinlig karikatur, der udstiller myndighedernes uvidenhed og uvilje i alt hvad der rager uden for tekstbøgerne. Og det er også direkte usandt.

Jeg udskriver selv succesfuldt alternativ medicin til lidelser, der kun behandles barbarisk i det offentlige.

F.eks. udskriver jeg rutinemæssigt homøopatisk medicin, som hjælper mine små patienter med deres ører, så de ikke behøver at få lagt dræn. På den måde slipper de for indlæggelse og fuld narkose. Jeg minder om at, det ikke er usædvanligt at et barn får lagt dræn 3-4-5 gange på sygehuset. 

Hvis man har haft et voldsomt fald eller har været ude for en ulykke, så bruger vi den mest simple behandling i homøopatien, og ser hævelser og blå mærker kraftigt reduceret og måske helt forsvinde i løbet af få timer. Men på sygehuset skal disse patienter ligge opsvulmede i dagevis, uden tilbuddet om et par dråber homøopatisk medicin, som uden tvivl ville hjælpe på både hævelser og smerte. 

Men med COVID-19 er det nu gået for vidt, og den totale udelukkelse af alt alternativ medicin er ikke bare synd for patienterne, det er blevet en trussel mod folkesundheden. 

Systemet tager sig af dem der bliver syge, og tak for det system. Med hvad nu hvis vi kunne undgå at så mange bliver syge? Hvad nu hvis vi kunne undgå indlæggelser ved at tage veldokumenteret, alternativ medicin - helt uden bivirkninger - i brug? Hvad nu hvis vi kunne behandle patienterne med en fuldstændig bivirkningsfri medicin, der virker? Er det ikke det vi alle drømmer om?

Jeg ved at myndighederne ikke har ret, når de siger, at det kun er dem, der ved, hvad der lindrer og helbreder. Jeg ser alternativ medicin virke hurtigt, effektivt og uden bivirkninger hver eneste dag. 

Myndighedernes uvilje til at åbne øjnene for dette faktum, grænser til at være et overgreb på patienterne, som i stedet for at give patienten adgang til alle tilgængelige behandlingsmetoder, begrænser behandlingen til toksisk medicin med bivirkninger eller venter bare på at patienten bliver syg nok til en operation eller andre indgreb.

Som alternative behandlere er vi vant til mundkurven og den langsomme, men konstante indskrænkning i vores råderum og hvad der er tilgængeligt af alternativ medicin, kosttilskud, vitaminer og mineraler for patienterne og for os at udskrive. 

Jeg synes at min branche har udvist tålmodighed omkring myndighedernes stramninger og har fundet måder at arbejde forsvarligt på alligevel. Men den totale udelukkelse af alternativ medicin, inkl. vitaminer er tåbeligt, uhensigtsmæssigt og betyder unødvendige indlæggelser og dermed en regning mere til skatteyderne. 

Den velmenende arrogance fra myndighederne klinger hult i den store og konstant voksende del af befolkningen, der vælger alternativ medicin. For det meste bare fordi at den behandling de får hos lægen ikke virker.

Dette er et debatindlæg indsendt af to af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribenternes holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.