Vi bør alle støtte Frankrig

 People chant slogans as they set fire to a Frances flag during a protest against the cartoon publications of Prophet Mohammad in France and comments by the French President Emmanuel Macron, in Peshawar, Pakistan October 28, 2020. (Foto: Fayaz Aziz/Reuters/Ritzau Scanpix)
People chant slogans as they set fire to a Frances flag during a protest against the cartoon publications of Prophet Mohammad in France and comments by the French President Emmanuel Macron, in Peshawar, Pakistan October 28, 2020. (Foto: Fayaz Aziz/Reuters/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

29. oktober 2020

Vi befinder os i en ny Muhammedkrise. Denne gang er det Frankrig, der befinder sig i orkanens øje, og de har akut brug for vores hjælp.

Da læreren Samuel Paty blev brutalt halshugget af en terrorist, fordømte den muslimske verden ikke drabet. De fordømte i stedet de tegninger af profeten Muhammed, som Paty havde vist i sin undervisning.

Den franske præsident Macron nægtede at bøje sig. Han står fast på ytringsfriheden og retten til at lave satiretegninger - også af muslimske profeter.

Fordi franskmændene nægter at bøje sig, mødes de nu med protester, boykotter og diplomatiske trusler. I dag er landet endnu engang blevet ramt af et islamistisk terrorangreb.

Når Muhammedtegninger mødes med trusler og terrorisme, er det bedste modsvar at vise dem igen og igen.

Når vi viser Muhammedtegninger, er det ikke fordi vi ønsker vores muslimske medborgere det ondt. Tværtimod: vi viser Muhammedtegninger af ren og skær kærlighed til verdslige værdier som ytrings- og åndsfrihed. Værdier, som vi ønsker, at også vores muslimske medborgere skal få lov at nyde. 

Kalder man tegninger af profeten Muhammed for en “provokation”, slutter man sig til de terrorister, der ikke støtter ytringsfriheden og som er klar til at skære hovedet af os, der gør. 

Dybest set handler det ikke om tegningerne. De er blot udtryk for en større kulturkamp: kampen mellem den tilbagestående, islamiske kultur og den frie vestlige kultur. Denne kamp har vi ikke råd til at tabe.

Muhammedtegninger er udtryk for vor tids måske største og vigtigste kulturkamp: nemlig kampen mellem den tilbagestående, ufrie islamiske kultur og den frie vestlige og verdslige kultur. 

Frankrig står pinligt alene i kulturkampen. I 00’erne fik vi uvurderlig støtte fra vores franske åndsfæller. Det er på tide at betale gælden tilbage. 

Den nemme løsning er at købe franske produkter, men vi bør alle gå skridtet videre. Vi bør alle - såvel borgere, som lærere, politikere og medier - viser tegninger af profeten Muhammed. Kun sådan kan vi besejre terroristerne.

Dette er en leder skrevet af 180Graders chefredaktør. 180Grader er en borgerlig-liberal netavis, og det kommer til udtryk i lederne. Vi skelner skarpt mellem vores frie, uafhængige journalistik og vores opinionsstof, herunder ledere.

Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage til debatten på 180Grader her.