Regeringens jerngreb fortsætter: Den frie presse udfordres, men det statsfinansierede DR forgyldes

Regeringens affejning af medierne er et frontalangreb på det levende demokratis rygmarv – en fri uafhængig og (magt)kritisk presse. Mens pressens minister lyver om abonnementstal hos de frie medier til et pressemøde forgylder den socialdemokratiske statsminister statsmediet DR med 900 millioner kroner.

August Stengaard,

12. december 2020

Mette Frederiksen affejer, styrer og lyver om den uafhængige presse. Medierne er stækket af Mettes jerngreb om dem. Der er enormt ringe og begrænset adgang til regeringens ministre. Medierne spises af med skriftlige svar på interviewforespørgsler. Den nuværende socialdemokratiske regering giver 4 gange så mange skriftlige svar som den seneste røde regering med Helle Thorning i spidsen gjorde. Til utallige pressemøder er medierne begrænset til 2 spørgsmål hver. Regeringen giver ikke lange dybdegående interviews med muligheden for journalister til at stille flere kritiske spørgsmål om en lang række sager. Regeringen er med til at begrænse muligheden for den frie presse til at udføre deres egentlige opgave i et deliberativt demokrati; at kontrollere og undersøge magthaverne på vegne af danskerne. Regeringens kommunikationsstrategi udbasuneres på de sociale medier fedtet ind i leverpostejsmader, løbeture og forurettede dådyrøjne-selfies. 

Samtidig med regeringens frontal angreb på den uafhængige presse så forgylder selv samme regering statsmediet Danmarks Radio med 900 millioner kroner. Der skal tilsyneladende mere ”Den store bagedyst” og letfordøjelige feelgood programmer for at få Mette Frederiksens gunst og del af statskassen. På skatteborgernes regning fører Mette Frederiksen sin mediekritiske politik. Det er usmageligt og ikke et hæderkronet demokrati værdigt. 

Mette Frederiksen spilder ikke et pressemøde på at skjule hendes åbenlyse foragt for kritiske mediers spørgsmål til hendes håndtering af minksagen. Til pressemøde mandag med lancering af nye restriktioner i 38 kommuner formastede journalist Henrik Qvortrup sig til at spørge om regeringens håndtering af minksagen. Hertil affejede Mette Frederiksen kritikken fuldstændig og mente ikke, at man burde stille sådan et spørgsmål til et pressemøde om nye restriktioner. Magtarrogancen lyste ud af statsministeren. Foragter den frie presse og deres regerings kritiske spørgsmål. For Mette Frederiksen er den frie presse hendes modstander. 

Mette Frederiksen har den uafhængige presse i et jerngreb. Det sørger for, at regeringen styrer den information danskerne får og begrænser kritisk omtale af regeringen. Det er et frontalangreb på rygmarven af et frit demokrati. Der er brug for et opgør med regeringens jerngreb på de frie medier.