Genrejsningen af det borgerlige Danmark

Krisen kraser i Venstre og resten af det borgerlige Danmark med et vedvarende kaos, interne personopgør og historisk lave meningsmålinger. Det borgerlige Danmark står over for en genrejsning.

August Stengaard,

25. januar 2021

Det borgerlige Danmark står i knæ overfor et blodrødt folketing, et magtfuldkomment Socialdemokrati, en corona-lammet befolkning og kontinuerlig kaos i blå blok. De borgerlige partier har stået som en bovlam og lamslået opposition fanget i egne skænderier, alt i mens den socialdemokratiske regering med sikker magtfuld hånd har ført landet gennem den største krise siden 2. verdenskrig. 

Vi står på tærsklen til et mangeårigt styre, der varigt kan forandre Danmark og dermed vinke farvel til frit valg i den offentlige sektor, personligt ansvar, virkelyst i erhvervslivet, en værdibåren udenrigspolitik der engagerer Danmark helhjertet i verden om os – og meget mere. Alle erklærede borgerlig-liberale må samle sig i kampen for en borgerlig regering. 

Lad os bruge til at skabe borgerlig forbrødring og vende kanonerne mod den fælles fjende, som Socialdemokratiet med deres værdier, magtfuldkommenhed og ligegyldighed overfor klare grundlovsbrud, er. Vi skylder, at Danmark tilbydes et ærligt frihedsbaseret politisk projekt, der vil en anden vej end den socialdemokratiske enhedstænkning. 

Den borgerlige lejr skal ikke kun lade sig samle – vi skal også komme med svarene på det 21. århundredes udfordringer, sådan som danskerne står overfor dem til dagligt. Har jeg et trygt og sikkert arbejdsliv? Hvordan passes mine børn? Hvordan er plejen for mine forældre på plejehjem? Kan jeg trygt sende mine børn ud i voksenlivet? Hvad sker der, hvis livet ikke går min vej og jeg har brug for hjælp fra samfundet? Hvad blev der af den lokale købmand? 

Alle disse spørgsmål dækker meget lige fra trivialiteter til egentlige eksistensspørgsmål. Til de bekymringer skal det borgerlige Danmark give svar og finde konkrete politiske løsninger, der giver plads til den enkelte. Løsningerne skal være mange facetterede, konkrete og virkningsfulde – det skal kunne gøre en forskel i folks hverdag. 

For at der kan være tale om et egentligt borgerligt projekt må man også fremsætte nogle klare værdier, der peger retningen for samfundet vi ønsker os. Et borgerligt projekt skal bæres af værdierne personlig frihed, tolerance, frivillighed, lokale decentrale beslutninger, plads til forskellighed, og initiativrigdom. Ellers fravrister vi først om mange år Socialdemokratiet fra magten.