Er sosserne Danmarks dummeste vælgere?

Vi har fået demonstreret, hvordan en tåre kan læge alle sår, og at minkfadæsen åbenbart er glemt nu, fordi en folkelig minister viser folkelige følelser. Eller som minimum har en spindoktor, der har forstand på spin.
Mette Frederiksen tørrer en tåre væk fra kinden under et besøg hos en minkavler i torsdags.
Mette Frederiksen tørrer en tåre væk fra kinden under et besøg hos en minkavler i torsdags.

Ida Egede,

30. november 2020

I min tid i ungdomspolitik stiftede jeg bekendtskab med termen ”kvægvælger”, som refererede til alle de (særligt unge) Venstrevælgere, der helt ukritisk stemte på det samme parti (altså Venstre) valg efter valg, fordi det har familien altid gjort. Kvægvælger – afladt af stemmekvæg, antager jeg – er en nedladende term, der må lade én forstå, at Venstrevælgere ukritisk og uselvstændigt stemmer på Venstre, fordi de ikke er i stand til at tage en politisk vurdering selv. Bevares, jeg kan godt komme i tanke på noget mere uselvstændigt.

I disse dage synes der nemlig at være en helt anden og værre slags kvægvælgere: Socialdemokratiets blinde og naive følgere. Senest fik vi demonstreret, hvordan en tåre (eller flere?) åbenbart kan læge alle sår, og at minkfadæsen åbenbart er glemt nu – eller i hvert fald tilgivet – fordi en ellers så folkelig minister viser så folkelige følelser. Eller som minimum har en spindoktor, der har forstand på spin.

Vores kære statsminister har allerede demonstreret, hvor storsindet og elskværdig hun er, da hun få måneder efter at have indtaget statsministeriet gav en officiel undskyldning til Godhavnsdrengene og andre plejehjemsbørn. Hun vandt mange hjerter efterfølgende, fordi hun var en statsminister, der turde at vise og bestemme, hvor skabet skal stå. Og da først den ene undskyldning var på plads, kom der pludselig flere på tale, og nu er der – desværre – præcedens for at Danmark skal undskylde for fortidens grusomheder. Nuvel, vi har i det mindste en dygtig statsminister, der faktisk kæmper for valgflæsken. Tænk bare på Arnes pension, som skulle prioriteres midt i en økonomisk krise og en sundhedskrise, på trods af at der allerede findes en ganske fin førtidspension for Arne. Eller tænk på alle de gode lovforslag og initiativer, som vores kompetente klimaminister, Lea Wermelin, og miljøminister, Dan Jørgensen (eller var det omvendt?), har fået gennemført efter ”klimavalget” i juni 2019. Ja, listen er lang for hvad Socialdemokratiet har spist vælgerne af med, og det eneste vælgerne har modtaget er en masse dyre løsninger, som ikke gør noget godt for den almene arbejder (eller ret mange andre).

Desværre ser det ikke ud til, at der er ret mange socialdemokrater, der hverken kan eller vil forstå, hvilken situation den kære statsminister har sat Danmark og danskerne i. Derfor må jeg spørge. Er sosserne Danmarks dummeste vælgere?