Mindes du Soleimani, har du vendt Danmark ryggen

180Grader Debat,

12/01/2020

Af Mustafa Sayegh, selvstændig malermester og foredragsholder

Hvor er jeg glad for at leve i et land med forsamlingsfrihed. Selv en afdød terrorist, må man på Rådhuspladsen åbenbart gerne mindes som martyr.

En "martyr" som beskyttede et regime, som fængsler og dræber sin befolkning, hvis de demonstrerer på gaden for et frit liv.

Jeg kan godt forstå, at arrangørerne og deltagerne til denne begivenhed, synes at forsamlingsfriheden og ytringsfriheden er dejlig.

Og husk nu: Man må ikke kalde disse folk for terroristsympatisører. Så kan man nemlig risikere at blive anmeldt. For det er endnu en frihed og rettighed, som disse mennesker også er vilde med.

Forståeligt nok.

Men der burde ringe en klokke for de fleste tænkende mennesker, når vi ser hvor deres loyalitet er. Den er ikke overfor Danmark i hvert fald.

Det nemmeste ville være at smide dem ud af landet. Men hvad så med de som taler med to tunger? De som ikke offentligt deltager i denne mindehøjtidelighed, men som stadig har en loyalitetskonflikt, som de ikke har fået styr på endnu?

Er det ikke lige netop dér, at debatten er vigtig?

I stedet for at styres af berøringsangst, hvor vi blot lader folk være, i en misforstået tolerance, så de mørke kræfter får grobund i fred, så bør vi netop stille os op, og kræve, at man tilegner sig landets værdier.

Men det kræver også, at DU som etnisk dansk, tør stå ved din danskhed, og dine værdier. Også selvom hylekoret med det samme vil udskamme dig som det ondeste. For det ved vi godt de vil, for på den måde, kan de selv fremstå som de gode. I hvert fald i deres egen lille boble.

Men det kræver også, at DU med anden etnisk herkomst, ikke lader dig pakke ind i bobleplast, og tør at stå ved, når dit eget bagland er forkert på den, som det ofte er.

Og at du lever dit eget liv, og ikke dine forældres eller bedsteforældres liv.

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.