Hvorfor tillader politikerne, at indvandrere belaster statsbudgettet med 70 mia. kroner årligt?

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

180Grader Debat,

03/04/2020

Af Torben Snarup Hansen, historiker

For en del år siden informerede en imam (i København) danskerne om, at "de ska' vær' bangg....!" Og det blev de.

Det skete eksempelvis, da Jyllands-Posten bragte en satire, som rædselsindustriens kulturberigere fordømte. De fleste vantro redaktører og politikere løber stadig skrigende væk, når de ser eller hører noget, der omhandler profettroen.  

Det paradoksale er, at Folketinget i 1983 åbnede for en strøm af forkerte immigranter, som kommer fra lande, hvor en 1000-årig krigsideologi blokerer for vestlige normer. Af uklare meldinger fra politikere gennem 20 år fremgår, at hensigten med indvandringen var at afbøde en mangel på arbejdskraft. Det argument har ikke vist sig holdbart.

I stedet drejer det sig nu om "flygtninge" og menneskerettigheder, som skal sikre, at enhver person på denne klode kan få adgang til Europas velfærd.

Har danske politikere gennemtænkt konsekvensen? Gang på gang har både "røde" og "blå" beslutningstagere erklæret, at nu kommer der "stramninger". Hvorfor opstiller de så koranklodser på befærdede steder? Hvorfor tillader de, at personer, der ikke vil eller kan arbejde, årligt belaster statsbudgettet med 70 milliarder kr?

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.