Feriechecken er et håbløst tiltag, der udstiller regeringens manglende forståelse for økonomi

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

180Grader Debat,

04/08/2020

Af Malthe Taankvist, skatte- og finansordfører, Venstres Ungdom

Med corona-krisen kom som bekendt også den økonomiske krise. Det har den seneste tid affødt megen debat omkring hvordan og hvorledes vi genopretter dansk økonomi. 

Selvom der ingen tegn er på, at den økonomiske krise skulle være en forbrugskrise, men at der derimod blandt fagfolk er enighed om, at krisen er en produktionskrise, ja, så er regeringen alligevel kommet frem til, at løsningen er at ryste 1000 kr. i pengegave ud over alle afkroge af det passivt-forsørget Danmark. 

Mettes runde hånd kan man sige meget om, men om selve checken, eller reaktionerne blandt modtagerne, er det mest grinagtige, ved jeg snart ikke. Feriechecken spås at skabe 750 midlertidige arbejdspladser til den nette sum af 2 milliarder kroner, eller 2.6 millioner per job. Det kan enhver læser vist godt gennemskue er en dårlig forretning. 

Men hov, vi må også forstå, at sølle 1000 kr. er en hån mod alle dem, der forsørges af fælleskassen. For er 1000 kr. virkelig alt hvad de kan få? Dem der i forvejen har mindst? 

Ja, det er det. Det er både økonomisk uansvarligt og komplet uretfærdigt over for skatteyderne, at de passivt-forsørgede skal have 1000 kr., når de ingen nedgang i deres levevilkår har haft på grund af krisen. Modsat de mange arbejdende og selvstændige.

Dette er et debatindlæg indsendt af to af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribenternes holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.