De unge kan ikke finde ud af at udvise samfundssind

Københavnere nyder det varme forårsvejr trods covid-19 på Sandkaj i Nordhavnen i København fredag den 24. april 2020. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Københavnere nyder det varme forårsvejr trods covid-19 på Sandkaj i Nordhavnen i København fredag den 24. april 2020. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

180Grader Debat,

02/05/2020

Af Poul Erik Andersen, Nødebo

Man har i medierne kunnet læse, at Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut har rettet kritik af landets ungdom, fordi man den seneste tid har kunnet konstatere en fordobling af antal corona-smittede blandt de 16-19 årige. 

Han påpeger i den forbindelse på, at mange unge tager for let på smittefaren og beder dem tænke sig bedre om henvisende til, at de har et ansvar overfor samfundet.

Prøv at tænke på de mange indslag i tv-kanalernes nyhedsudsendelser den sidste måneds tid, hvor man har kunnet se smittebomber bestående at store talrige grupper af unge forsamlet forskellige steder i landet - navnlig Storkøbenhavn. Er begrebet ansvar det første, der falder en ind, når man har set sådanne nyhedsindslag? 

Nej, vel!

Ikke desto mindre er SF's gruppeformand Jacob Mark af den opfattelse, at ungdommen har udvist stort ansvar. Alle de politikere, der har udtalt sig, er enige om, at Kåre Mølbak og alle andre i det hele taget skal lade være med at udskamme ungdommen.

Man kan kun have foragt til overs for så ynkelige politikere. Må det være tilladt at spørge jer, hvem der i altovervejende grad er årsag til, at politiet på det seneste har måttet indføre forbudszoner, hvor man ikke må færdes. 

Det er lige præcis de unge, der ikke med djævelens vold og magt vil rette sig efter de restriktioner, som de fleste andre ikke har de store problemer med at efterleve. 

Så hører det ganske enkelt ingen steder hjemme, at I falder over Kåre Mølbak, fordi har tilladt sig at sige noget, som størstedelen af den mere voksne del af befolkningen er helt enige med ham i!

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.