VU'ere til Pernille Vermund og Pia Kjærsgaard: Kæmp for klimaet og få færre indvandrere

180Grader Debat,

16/01/2021

Af Martin Dommerby Nielsen, udlændinge-, og integrationsordfører for Venstres Ungdom & 

Martin Voergaard, klima-, miljø-, og transportordfører for Venstres Ungdom.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har aldrig været jublende, når det kom til spørgsmålet om klima. Snarere tværtimod. Især med Pia Kjærsgaards kommentar om “klimatosser” og Vermunds lige så forringende kommentar om at: “for jo højere et land kommer op i velstand, desto mindre forurening og CO2-udledning og så videre”.

Ikke nok med, at det tilnærmer sig det mest ignorante og idiotiske der er ytret i klimadebatten, så er sidstnævnte simpelthen faktuelt forkert. I øjeblikket er Danmarks totale udledning, fra vores husstande, ikke særlig høj, hvilket kan forklares med vores lave indbyggertal. Vi er til gengæld et af de lande, som ligger i toppen, når man kigger på den gennemsnitlige udledning fra vores husstande - netop på grund af vores høje levestandard. Det understreger, med alt tydelighed, at den yderste højrefløj, hverken kan eller vil iføre sig den grønne førertrøje.

Det manglende klimaansvar virker dog vanvittigt paradoksalt, eftersom at studier estimerer, at der i 2050 vil være mellem 140 og 250 mio. der vil tage sit gode tøj og forlade det, de engang kaldte for deres hjem, da klimaet vil have ændret sig markant. 1% af verdens nuværende befolkning lever i de såkaldte hotzones - altså områder, som er nærmest ubeboelige grundet klimaforandringer - man regner endvidere med, at denne andel vil vokse til at være knap 20% i 2070. 

Sidst en flygtningestrøm belejrede vores motorveje tilbage i 2015, virkede hverken Dansk Folkeparti eller det der senere bliver til Nye Borgerlige yderligere begejstret. Det er ikke utænkeligt, at et sådant scenarie vil gentage sig, hvis 250 millioner mennesker migrerer, blot fordi Pernille Vermund og Pia Kjærsgaard nægter at anerkende, at klodens temperatur, verdens have og behovet for klimahandling, stiger. 

Det bør derfor være i højrefløjens dybeste interesse, at tage fat om nældens rod, som det er blevet udtrykt flere gange, og rent faktisk løse udlændingepolitikken fra bunden. Dette gøres ved at kæmpe for en øget klimaindsats, hvor vi lever op til vores ansvar i Paris-Aftalen, så mængden af migranter holdes nede - også på lang sigt. 

Så kære Pernille og Pia, kæmp for klimaet, så får vi færre migranter. 

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.